Vezi cine candidează pentru Primăria Bistriţa şi pentru Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Bistriţa
Primăria Bistriţa

Alegerile locale din acest an, care vor avea loc duminică, 10 iunie 2012, sunt primele desfăşurate conform noilor reglementări ale Legii electorale. Astfel, atât primarii, cât şi preşedinţii de consilii judeţene vor fi aleşi dintr-un singur tur, cu majoritatea voturilor valabile exprimate.  „Adevărul" vă prezintă candidaţii pentru cele mai importante poziţii din administraţia locală.

Ziarul „Adevărul" vă prezintă candidaţii care se luptă pentru cele mai importante poziţii din administraţia locală. Lista cuprinde toate candidaturile înregistrate la Birourile Electorale Judeţene. Am evidenţiat, prin fotografii şi scurte CV-uri, acei candidaţi cotaţi cu cele mai mari şanse. Astăzi, este rândul judeţului Bistriţa-Năsăud, unde cea mai importantă confruntare va fi cea pentru funcţia de primar al municipiului Bistrița, oraş cu 77.000 de locuitori şi un buget de 189 de milioane de lei.

Primăria Bistriţa

Ovidiu Creţu (USL). Inginer, 59 de ani. Ovidiu Crețu candidează pentru al doilea mandat de primar. A intrat în politică după Revoluție şi a fost consilier județean (1992 - 1995), prefect (1995 - 1995), viceprimar al Bistriței pentru un an și consilier local (între 2000 - 2004). În 2001 e numit manager la Comelf, funcție la care renunță în 2004 pentru a fi senator. Are atestat de expert evaluator de proiecte europene. Vorbește engleza şi italiana, a fost timp de 10 ani dansator la ansambluri folclorice din Cluj și Bistrița și e cunoscător în ale bucătăriei.

Vasile Moldovan (PDL). Inginer, 64 de ani. Momentan este șeful unui serviciu din cadrul Consiliului Județean Bistriţa-Năsăud și manager la proiectul viitoarei gropi de gunoi a orașului. Din 1983 ocupă posturi de conducere. A fost director al Întreprinderii de Prelucrare a Sfeclei de Zahăr Lechința (1988 - 1991), suprefect (1991 - 1992), director în cadrul Consiliului Judeţean (1992 - 1996), șef serviciu la Consiliul Judeţean (1996 - 2000), primar al Bistriței (2000 - 2004). Are atestate de expert ANEVAR (evaluări de proprietăți imobiliare) și de expert tehnic judiciar.

Ceilalţi candidaţi: 

Lucian Adrian Ungur (PP-DD). Jurist, 39 de ani.

Alexandru Toniuc (PER). Consultant în fonduri europene, 45 de ani.

Tiberiu Negreanu (PRM). Inginer, 62 de ani.

Antal Attila (UDMR). Profesor, 34 de ani.

Radu Onişor (UNPR). Inginer, 54 de ani.

Vasile Bindea (Partidul Alianţei Socialiste). Analist politic.

Vasilie Bodale (Partidul Poporului - Legea Cojocaru). Pensionar.

Marius Călugăr Căţănaş (PNŢCD). Manager, 32 de ani.

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud

Emil Radu Moldovan (USL). Economist, 44 de ani. Este deputat de Bistrița-Năsăud din anul 2004 și până în prezent. Îndeplinește și funcția de președinte al PSD Bistriţa-Năsăud din septembrie 2007. A fost secretar executiv al PSD și vicepreședinte PSD (în perioada 2008-2010). Perioada de după Revoluție îl găsește ca lucrător comercial la ICSMA Bistriţa, iar din 1992 devine șef de depozit la Mobis până în 1995, după care începe să aibă funcții de director la sucursale din Bistrița ale unor firme din Cluj. Este și membru al Fundației „Nunta Zamfirei".

Vasile Borş (PDL). Teolog, 44 de ani. Al doilea candidat cu șanse mari la fotoliul de președinte al Consiliului Județean este primarul comunei Maieru, Vasile Borș. Este singurul primar-teolog din județ. Acesta declara pentru „Adevărul de seară Bistrița" că e nevoie de o administrație mult mai autoritară și de legi mai dure. „E mult prea mult haos, se munceşte puţin înspre deloc, fiecare face ce vrea muşchiul lui, ca să folosesc o expresie la modă", afirmă Vasile Borş. Este prim-vicepreședinte PDL Bistriţa-Năsăud și președinte al organizației PDL din comuna Maieru.

Ceilalţi candidaţi:

Ştefan Todea (PP-DD). Jurist, 46 de ani.

Ioan Someşan (PER). Avocat, 66 de ani.

Attila Decsei (UDMR). Chimist, 33 de ani.

Marius Sebastean (Partidul Verde). Administrator.

Gheorghe Pop (PRM), Profesor. 62 de ani.

Mircea Taloş (PNŢCD). Inginer şi economist, 55 de ani.

Grigore Iuga (UNPR). Economist, 59 de ani.

Ioan Mireşan (Partidul Alianţei Socialiste). Director.

Graţiana Silaşi (PP-LC). Jurist, 49 de ani.

Mihaela Codruţa Cosma (Partidul Socialist Român). Consilier juridic. 

Primăria Năsăud

În orașul academicienilor, cum mai e numit Năsăudul, se luptă pentru funcția de primar trei persoane: actualul primar, Dumitru Mureșan (PDL) - pentru care acest mandat ar fi al patrulea, un fost inspector școlar general adjunct, Mircea Romocea, și un inginer.

Dumitru Mureşan (PDL). Inginer,. 57 de ani. Este primar în „oraşul academicienilor" de trei mandate, iar acum candidează pentru al patrulea.

Ceilalţi candidaţi:

Mircea Romocea (USL). Profesor, 56 de ani.

Vasile Cremene. (PP-DD). Inginer, 59 ani.

Primăria Beclean

Nicolae Moldovan (USL). Profesor şi inginer, 42 de ani. Cel mai bun proiect al său este legat de crearea Băilor Figa, care i-au adus nu doar zeci de mii de turiști și bani la bugetul local, ci și titlul de al doilea cel mai bun primar din țară din 2011, potrivit unui top făcut de Revista Română de Administrație Publică Locală.

Ceilalţi candidaţi:

Letiţia Vlăduţiu (PDL). Medic, 57 de ani.

Liviu Ţermure (PNL). Medic veterinar, 45 de ani.

Arcadie Vascan (PP-DD). Militar în rezervă, 46 de ani.

Ioan Cherecheş (Partidul Alianţa Socialistă). Jurist, 58 de ani.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Bistriţa-Năsăud despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla în timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite