Vezi care este reţeta anului la Bistriţa GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sărmăluţele cu păsat sunt reţeta anului la Bistriţa
Sărmăluţele cu păsat sunt reţeta anului la Bistriţa

În cadrul Târgului Turistic Medieval organizat în weekend la Bistriţa a fost desemnată cea mai bună reţetă tradiţională servită la restaurantele din oraş: sărmăluţe cu păsat.

Consursul de gastronomie organizat sâmbătă pe pietonalul Liviu Rebreanu din Bistriţa şi-a desemnat câştigătorii şi a stabilit că până anul viitor reţeta oraşului va fi sărmăluţele cu păsat realizate la Restaurantul Decebal din Bistriţa. Deşi nu s-au ridicat ca şi prezentare la standardele altor standuri, bucătarii de la Decebal au impresionat juriul cu gustul delicios al sarmalelor prezentate. „Nimic din tot ce am gustat la cele opt mese nu s-a ridicat la calitatea acestor sarmale. Deşi nu sunt o împătimită a sarmanelor, acestea au fost delicioase", a declarat Roxana Arieşan, unul dintre membrii juriului, alături de primarul Ovidiu Creţu şi maestrul bucătar Adrian Pop.

Reţeta anului la Bistrita
Reţeta anului la Bistrita
Sărmăluţele cu păsat sunt reţeta anului la Bistriţa

CLICK pe poze pentru Galerie Foto

Reţeta sarmanelor câştigătoare rămâne însă secretă, bucătăreasa restaurantului mărturisind totuşi unul dintre  secretele care le face mai bune decât restul sărmăluţelor servite în oraş. „Sunt făcute cu păsat de la bunica mea de la ţară, păsatul fiind porumb măcinat mai mare decât pentru făină. De asemenea este foarte importantă şi oala de lut în care le facem şi care are calitatea de a păstra foarte bine gustul, mult mai bine decât oalele metalice", explică Mihaela David, directorul restaurantului.

Pe lângă sărmăluţe, juriul a desemnat şi cel mai elegant şi rafinat fel de mâncare, costiţa de miel prezentată de restaurantul Metropolis, dar şi cel mai bun desert, budica de orez şi mere cu siorop de vişine. De asemenea s-a oferit premiul pentru cea mai bună reţetă săsească, rulada de piept de pui cu sos de vişine a restaurantului Central şi cea mai originală reţetă prezentată, rulada de piept de pui cu prune uscate şi gutui a restaurantului Şerif din Unirea.  

Bistriţa

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite