Verificări la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud privind proiectele cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Luca Iancu (PDL), a declarat, vineri, că în instituţie au loc verificări ale proiectelor derulate cu bani europeni, atât la depozitul ecologic de gunoi, cât şi la DJ 151.

Luca Iancu a făcut aceste declaraţii în şedinţa ordinară a CJ Bistriţa-Năsăud, după ce consilierul judeţean PSD Daniel Suciu a spus că are informaţii potrivit cărora DNA verifică, în continuare, documente la instituţie.

"Timp de o săptămână, această instituţie (CJ Bistriţa-Năsăud - n.r) a fost târâtă în cel mai grav scandal de la înfiinţarea ei. Astăzi trebuie să ne daţi nişte răspunsuri. (...) Ştiu că şi ieri şi azi (joi şi vineri - n.r) procurori de la DNA sunt în instituţie şi vă lăsăm să daţi explicaţiile de rigoare, dar, dacă aveţi o brumă de inteligenţă, cred că sunteţi dator acestui judeţ cu răspunsuri, nu cu monologuri", a spus Daniel Suciu, citat de Mediafax, adresându-se preşedintelui CJ Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu.

Vicepreşedintele CJ Luca Iancu, cercetat şi el în dosarul de corupţie instrumentat de DNA, a intervenit şi a spus că se face, într-adevăr, un control la instituţie, dar nu sunt procurori DNA în incintă. "Sunt suspiciuni, este adevărat. Sunt nişte controale care au loc în CJ la nivel de proiecte. Nu este niciun procuror în CJ care să facă controale. Este vorba de audit", a spus Luca Iancu.

În ceea ce priveşte dosarul instrumentat de DNA, Luca Iancu a declarat: "Am dat explicaţiile de rigoare, tot ce ni s-a cerut. Nu este o ruşine. Sunt controale care sunt normale pe nivel de fonduri atrase care au avut loc în judeţul nostru. Deci, şi la nivel de groapă ecologică, drum judeţean (DJ 151 - n.r), sunt controale care au loc şi se fac în acest moment". El a mai spus că are încredere în justiţie: "Avem încredere în justiţie. Justiţia şi organele abilitate trebuie să îşi facă treaba".

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite