Vasilica Găzdac a dus învăţământul bistriţean pe podiul la Gala Premiilor în Educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasilica Găzdac, din Salva este singura educatoare din România care a reuşit să urce pe podium la Gala Premiilor în Educaţie organizată de Fundaţi Dinu Patriciu. Datorită numeroaselor proiecte implementate în grădiniţa la care lucrează, educatoarea a obţinut premiul al II-lea.

Un cadru didactic simplu, de la o grădiniţă din Salva, un sat vecin cu Năsăudul a reuşit să impresioneze juriul care a acordat premiile la Gala Educaţiei. „A fost incredibil acolo. Nu îmi venea să cred când mi-a fost strigat numele în Sala Palatului, în faţa a zeci de oameni cu nume greu în domeniul educaţiei, specialişti şi oameni din sindicate pe care noi, cei de la ţară, îi vedem doar la televizor. Iar faptul că acei oameni au apreciat munca mea m-a făcut să mă simt în al nouălea cer", povesteşte educatoarea. În concurs, la categoria educatori şi învăţători a fost singura din ciclul preşcolar restul concurenţilor fiind învăţători, iar contracandidaţi au fost şi cadre didactice din oraşe mari precum Bucureşti, Brăila sau Braşov.

Faptul că au fost premiate cadre didactice din mediul rural este, potrivit Vasilicăi, o recunoaştere a schimbării mentalităţii privind educaţia de la ţară. „Copiii din mediul rural au început să aibă condiţii de învăţământ tot mai apropiate celor din oraşe şi părinţii au început să se implice tot mai mult în activităţile copilaşilor. Mai mult chiar, grădiniţa, care nu este obligatorie este puţin dată la o parte. Dar noi încercăm prin aceste proiecte să arătăm că şi la acest nivel se pot face foarte multe lucruri bune", explică Vasilica Găzdac.

La doar 31 de ani, educatoarea din Salva este extrem de dedicată muncii pe care o are şi este foarte mândră de faptul că lucrează la ţară. „Sunt născută aici, în Salva şi nu m-am gândit niciodată să plec la oraş deşi aş fi avut şansa aceasta. Cunosc copiii de aici, cunosc părinţii şi cred că se paote face performanţă şi într-un sat", susţine laureata Galei Premiilor în Educaţie.

Vasilica Găzdac a obţinut un premiu de 5000 de euro, bani din care o parte îi va investi tot în munca ei. „Vreau de o parte din bani să cumpăr material didactic, atlase şi cărţi pentru copii deoarece stam foarte prost la acest capitol. De restul banilor voi merge într-o vacanţă, singura excursie în care merg de când lucrez", mărturiseşte educatoarea.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite