Bistriţa : Vânzătorii de lozuri, falimentaţi de bingo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza vânzărilor slabe, în Bistriţa a rămas o singură comerciantă volantă de lozuri.

Bistriţenii pot să îşi cumpere lozuri de pe stradă doar dintr-un singur loc. În colţul clădirii fostului Tribunal, la intersecţia străzilor „Piaţa Centrală“ şi „Liviu Rebreanu“ o găsim în fiecare zi pe Olimpia Buburuz, singurul vânzător volant de lozuri din Bistriţa. „Nu mai are lumea bani. Cu atâtea falimente şi cu atâţia şomeri oamenii nu mai dau bani pe lozuri. Mai am câţiva clienţi fideli care vin în fiecare zi, aceştia sunt în general pensionari. În rest, oamenii trec ca şi cum eu nu aş fi acolo, parcă nu mă văd“, povesteşte Olimpia Buburuz.

„Răvaşul norocos“ este încă pe piaţă

Bistriţenii îşi încercau mai des norocul în anii trecuţi. „Eu vând lozuri pe stradă din 1996. Atunci eram 30 de oameni care ieşeam zilnic pe stradă cu taraba. Aveam vânzări bune, aveam zile în care rămâneam fără lozuri pe masă. Îmi amintesc că într-un an în ajunul Revelionului am stat pe pietonal cu încă două colege şi am vândut tot ce aveam. Acum, din 30 de vânzători volanţi am mai rămas doar eu şi lucrurile nu merg deloc bine“, povesteşte Olimpia întristată. Pe atunci cel mai popular era lozul în plic sau „răvaşul norocos“, pe care bistriţenii pot să îl cumpere şi astăzi, doar că preţul s-a schimbat.
„Am avut răvaşe şi la un leu sau la 1,5 lei. Acum e doi lei şi e cel mai ieftin“, mai spune vânzătoarea. Cea mai mare problemă a „vânzătoarei de noroc“ o reprezintă în această perioadă lipsa de clienţi şi concurenţa pe care o fac vânzătorii de cartoane pentru „ Super Bingo“, dar şi promisiunile de câştiguri mari din cadrul acestui concurs. „După ce că nu prea am clienţi, acum de când este bingo la televizor, nu mai vin la lozuri“, spune femeia. Ea nu uită să spună că şi la loz în plic se pot câştiga bani frumoşi. „Şi la noi se pot câştiga sume mari. Avem loz la care se pot câştiga şi 40.000 lei“, a mai afirmat vânzătoarea.

În schimb, jucătorii de bingo sunt de părere că la acest joc au mai multe şanse de câştig decât la loz. „Am luat o serie de cartoane, costă doar nouă lei şi am şansa să câştig 900.000 de lei sau poate un premiu mai mic, dar totuşi mai mare decât la loz“, spune Marian Mihuţ, un bărbat de 42 de ani. Spusele jucătorului sunt confirmate şi de vânăzătorii de cartoane pentru bingo. „Vând bine, foarte bine chiar, pentru că mă aflu şi într-o zonă bună. Sute de cartoane dau într-o zi“ adaugă Vlad, un vânzătorul volant.

Preţuri lozuri

Răvaşul norocos    2 lei
Trifoi cu patru foi    3 lei
Descoperă comoara    3 lei
Albinuţa norocoasă    3 lei
Peştişorul de aur    4 lei

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite