VEZI cine sunt elevii care reprezintă județul la olimpiada națională de discipline tehnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șapte elevi de la Grupul Școlar „Grigore Moisil" din Bistrița s-au calificat la olimpiada națională de discipline tehnice și la concursul profesional pe meserii pentru clasa a XI-a an de completare. Competițiile au avut loc ieri la „Grigore Moisil" din oraș.

La Grupul Școlar „Grigore Moisil" din Bistrița a avut loc ieri etapa pe județ a olimpiadei de discipline tehnice și a concursului profesional pe meserii. La olimpiadă au participat 28 elevi de la unități de învățământ din întreg județul (Grup Școlar „Grigore Moisil" Bistrița, Colegiu Tehnic INFOEL Bistrița, Grupul Şcolar „Henri Coandă" Beclean, Grupul  Şcolar „Liviu Rebreanu" Maieru, Grup Şcolar Agricol Bistriţa).

Dolecrin Lucaciu din clasa a XII-a și Natanael Cătuna dintr-a XI-a, ambii din clase a căror specializare este mecanica, s-au descurcat foarte bine atât la proba teoretică, cât și la cea practică și vor merge mai departe la olimpiada națională.

Aceștia vor fi însoțiți de colegii lor de la specializarea „Protecția mediului" (Florin Daniel Bogoșel din clasa a XI-a și Roxana Ivan din clasa a XII-a) și de  la „Construcții instalații și lucrări publice" (Alexandru Andreas din clasa a XII-a rută progresivă și Alexandru Denis Vaida din clasa a XIII-a rută progresivă).

La concursul profesional pe meserii, organizat la nivel național, în afara olimpiadei, va participa Silviu Pop.

Anul trecut, elevul Dolecrin Lucaciu a luat locul al II-lea la faza națională a olimpiadei naționale, găzduită de Timișoara.

Olimpiada națională de discipline tehnice, care a fost programată în vacanța de primăvară, se susține pe domenii. Tinerii calificați la „Mecanică" vor merge la Vaslui, cei de la „Construcții instalații și lucrări publice", la Mehedinți, iar cei de la „Protecția Mediului", la Călărași.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite