Urban Bistriţa, grupul care face oraşul să mişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băieţii de la Urban Bistriţa sunt unicul grup din oraş care promovează cultura suburbană. Aceştia au în comun pasiunea pentru sporturile extreme şi şi-au propus să producă mai mult dinamism în peisajul urban al Bistriţei   

De aproape un an, câţiva bistriţeni s-au grupat într-o mişcare organizată şi şi-au lansat o identitate, sub numele de Urban Bistriţa. Adepţi ai dinamismului, spontaneităţii şi originalităţii, aceştia promovează tot ce ţine de cultura suburbană. Totul a pornit de la o pasiune comună : sportul extrem pe care unii dintre ei îl practică de aproximativ 15 ani.

„Chestia cu Urban Bistriţa am pornit-o de la sporturile extreme pe care le practicăm. Şi am zis hai să facem ca mişcarea asta a noastră să fie cât mai legală. Ca grup, suntem prezenţi la toate evenimentele de cultură suburban şi încercăm să atragem cât mai mulţi practicanţi ai sporturilor extreme. Vrem să iasă lumea la mişcare", spune Tiberiu Buburuz (Bebelandro), unul dintre cei din echipa Urban Bistriţa.

Cei care vor să-i cunoască mai bine pe  „oamenii Urban Bistriţa" pot să-i acceseze pe site-ul urbanbistrita.ro. Fobix, Prepian, Hcbbu, Bebelandro, Bvs, Qp şi  Semee sunt numele care îşi pun amprenta asupra proiectului Urban Bistriţa, prezentat mai clar în fotografii, imagini video, multe eveniment şi un post de radio care emite funk, hiphop, drum&bass, techno,reggae, rock, idm.

„Toţi oamenii Urban Bistriţa vor să se simtă bine în oraşul ăsta mic şi cochet"

BMX, trial bike, skate, breakdance, snowboard, petreceri, urban art, proiecţii de filme şi muzică sunt principalele preocupări ale grupului. Pe parcursul anului trecut, Urban Bistriţa a promovat şi a fost partener la mai multe evenimente, unele organizate în premieră în oraşul nostru : Down Hill, Trial Bike Indoor, Nu e Panică e Party, Concertul de Pictură, un workshop de street dance şi multe altele. Anul acesta, grupul şi-a propus organizarea propriilor evenimente.

„Pe primul plan este un studio de unde să emitem pe Radio Urban Bistriţa. Apoi vrem un concurs de skate, unul de BMX şi acum ne chinuim să construim ceva aparate la Tihuţa să practicăm snowboarding. Mai avem ceva proiecte cu o asociaţie culturală din Bistriţa. Vrem foarte mult să ne ocupă de petreceri. Toţi oamenii Urban Bistriţa vor să se simtă bine în oraşul ăsta mic şi cochet", mai spune Tiberiu Buburuz.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite