Unde ne recomandă specialiştii să ne angajăm anul acesta?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajatorii vor fi mai exigenţi anul acesta
Angajatorii vor fi mai exigenţi anul acesta

Experţii în resurse umane spun că domeniul serviciilor rezistă presiunii crizei financiare. Bistriţenii în căutarea unui loc de muncă au şanse să se angajeze mai uşor în asigurări şi în industria alimentară

 Specialiştii din domeniul resurselor umane din judeţ preconizează că anul acesta puţinii angajatori care vin cu oferte de angajare vor fi exigenţi în selecţia personalului şi destul de reticenţi faţă de salarizare.

Alimentaţia publică şi asigurările oferă joburi

Marin Găluţ, consilier în programe de ocupare statistică şi analiză a pieţei muncii din cadrul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, crede că anul acesta patronii din domeniul serviciilor vor face angajări. „Ceea ce se cere acum sunt posturile în servicii şi alimentaţie. Dacă se reiau investiţiile, este posibil să revină domeniul construcţiilor", crede Găluţ. Un alt domeniu spre care se pot orienta cei în căutarea unui loc de muncă sunt asigurările. Pentru că la acest capitol, România are de recuperat serios teren în spatele altor ţări europene, domeniul asigurărilor este permanent în căutare de colaboratori. „Căutăm colaboratori mereu. Cerinţele sunt studii medii, dotăre cu un calculator şi acces la internet, abilităţi de comunicare şi de vânzare. Încheiem un contract de mandate şi plata se face pe bază de comisioane", explică Gabriel Login, manager la Transilvania Broker Asigurare. „Eu m-am angajat în sigurări luna trecută. Am mers la un interviu şi sunt colaborator. A fost simplu şi practic să mă angajez aici", spune Irina Stoica, o studentă de 23 de ani.

Angajatorii, mult mai stricţi anul acesta

Marin Găluţ crede că anagajatorii vor profita de numărul mare de şomeri şi vor fi mai stricţi la condiţiile de angajare. „Vor miza pe competenţele profesionale şi pe pregătire. Nu vor mai investi în specializări după angajare. Nici la salarii nu cred că vor veni cu oferte tentante", explică Găluţ.

Peste 600 de şomeri au studii superioare

Din cei peste 11.000 de şomeri înregistraţi la finele lunii decembrie în judeţ, în jur de 2.500 au studii medii, iar 664 au studii superioare. Şomerii  bistriţeni au la dispoziţie, săptămâna acesta, 53 de locuri de muncă vacante. Cei cu studii superioare se pot angaja ca şi contabil sau specialist în evaluarea de daune.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite