Un singur deţinut din peste şase sute aflaţi în Penitenciarul Bistriţa a votat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri locale 2012
Alegeri locale 2012

Un singur deţinut din 630 aflaţi în Penitenciarul Bistriţa a votat, duminică, la alegerile locale, în acest sens fiind trimisă o urnă specială de la Secţia de votare nr. 22 Bistriţa la care este arondată instituţia.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistriţa, Laura Opriş, a informat, într-un comunicat, că deţinutul care a votat este singurul care îndeplineşte cumulativ condiţiile impuse pentru a-şi exercita acest drept, el având drept de vot şi domiciliul pe raza secţiei de votare la care este arondat Penitenciarul.

De asemenea, deţinutul şi-a manifestat intenţia de a vota printr-o solicitare scrisă, adresată preşedintelui Biroului Electoral al secţiei de votare, arată Mediafax.

Deţinutul a votat într-un spaţiu special amenajat pentru desfăşurarea acestui proces, fiind luate toate măsurile pentru asigurarea caracterului secret şi liber exprimat al votului.

În prezent, în Penitenciarul Bistriţa sunt 630 de persoane private de libertate custodiate.

Potrivit unei hotărâri a Biroului Electoral Central, persoanele aflate în executarea unei pedepse privative de libertate, dar care nu şi-au pierdut drepturile electorale, votează prin intermediul urnei speciale, numai dacă au domiciliul în raza teritorială a secţiei de votare unde se află penitenciarul sau locul de detenţie.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, sunt aşteptate la urne 262.592 de persoane, care îşi port exercita dreptul la vot în 312 secţii de votare. În municipiul Bistriţa există 56 de secţii de votare.

CITEŞTE ŞI REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 Pot vota 260 de mii de bistriţeni

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite