Bistriţa: Un sfert dintre profesori, corigenţi la titularizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Notele s-au afişat duminică seară, la două şcoli din Bistriţa, unde candidaţii au mers să vadă cum s-au descurcat la examenul de săptămâna trecută. Cea mai mare notă din judeţ a avut-o o învăţătoare (9,80), iar cea mai mică au luat-o doi candidaţi pentru un post de profesor de sport, respectiv de profesor de economie (1,20).

Un sfert dintre profesorii din Bistriţa-Năsăud care au susţinut miercurea trecută examenul de titularizare nu au reuşit să ia nici măcar nota 5. Aceştia nu vor putea obţine un post titularizabil. Ei au aflat aseară mult-aşteptatele rezultate ale titularizării care s-au afişat la cele două centre de examen din Bistriţa, Şcoala Generală nr. 1 şi Şcoala „Ştefan cel Mare". Candidaţii şi-au putut vedea notele şi pe cale electronică, de pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, http://www.isjbn.ro/upimg/NoteExamenScris_BN-14iulie2010.pdf.

Potrivit statisticilor efectuate de ISJ, la examenul din acest an s-au înscris 1182 de persoane, dintre care doar 740 s-au prezentat.

Titularizarea în cifre

246 dintre cei 740 de profesori, adică 33,24%, au reuşit să ia note peste 7 şi vor lua parte joia şi vinerea aceasta la şedinţele publice pentru obţinerea unui loc de muncă în învăţământ. „Cei mai mulţi candidaţi - 301, adică 40, 67% - au obţinut note între 5 şi 7. La aceştia se adaugă 193 de persoane, adică 26,08%, care au luat note sub 5", spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului, Mihaela Hiticaş. „S-a realizat o evaluare obiectivă. Credem că notele concordă cu realitatea. Procentul de 33% al celor care au luat peste 7 este mic, dar aceasta e realitatea", susţine preşedintele comisiei judeţene de titularizare, inspectorul şcolar general adjunct Mircea Romocea.

Cei nemulţumiţi au putut depune contestaţii duminică până la ora 22.00 şi astăzi până la ora 18.00. Rezultatele finale după soluţionarea contestaţiilor se afişează marţi, 20 iulie.

Anul trecut, lucrurile au stat mai prost întrucât 53% dintre candidaţi nu au obţinut nota 7.

Bucuroşi că s-a corectat în afara judeţului

Majoritatea dascălilor cred că a fost o idee bună corectarea lucrărilor în afara judeţului, dar şi că subiectele au venit în dimineaţa examenului direct de la Ministerul Educaţiei. Ei speră că nu au obţinut note mari degeaba şi ca la şedinţa publică din această săptămână vor prinde un loc cât mai aproape de casă.

Unul dintre aceştia este şi Eliza Ionela Balaş, o tânără de 26 de ani din Bistriţa care a fost a patra pe lista afişată la centrul de examen de la Şcoala Generală nr. 1. „Am luat 8,90. Sunt foarte bucuroasă. Ştiu că în Bistriţa nu sunt catedre vacante, dar sper să prind un loc de învăţătoare cât mai aproape de casă. E al cincilea an în care iau note mari şi tot încerc să mă titularizez. Sper să am mai mult noroc anul acesta", afirmă Eliza Ionela Balaş.

În acest an, lucrările candidaţilor la titularizare s-au corectat în 11 judeţe din Transilvania şi din sudul ţării şi au avut coduri de bare pentru a evita orice tentativă de fraudă.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite