Un bărbat a murit pe trecerea de pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un muncitor al firmei de salubrizare Urbana curăta zona în care s-a produs accidentul
Un muncitor al firmei de salubrizare Urbana curăta zona în care s-a produs accidentul

Vasile Pop, un bistriţean de 52 de ani şi-a găsit sfârşitul în această dimineaţă. Bărbatul a fost călcat de o maşină pe o trecere de pietoni de pe Bulevardul Independenţei de un şofer care nu i-a acordat prioritate

Victima a fost aruncată pe o maşină parcată lângă trecerea de pietoni şi a murit când a ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe. Şoferul, Teodor Pintea, un bărbat de 43 de ani din Bistriţa, spune că l-a lovit  pe bistriţean după ce a apăsat pedala de frână.

Călcat pe trecerea de pietoni

Un grav accident de circulaţie a avut loc, în acestă dimineaţă la ora 06.25, pe trecerea de pietoni din intersecţia Bulevardului Independenţei cu Strada Iosif Vulcan. Vasile Pop în vârstă de 52 de ani a fost lovit de o maşină Renault, condusă de Teodor Pintea. În urma impactului, victima a fost aruncată într-un microbuz roşu, parcat în apropierea trecerii de pietoni. Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Anca Vituşinchi, bărbatul nu era mort când a ajuns ambulanţa la faţa locului. „Victima avea multiple traumatisme. Am încercat să îl resuscităm în drum spre spital. Decesul a fost constat de medicii de la Unitatea Primire Urgenţe", a declarat Anca Vituşinchi. Vasile Pop era angajat la firma Comelf.

Şoferul a apucat să frâneze

Teodor Pintea,  şoferul maşinii implicate în accident, spune că nu a vrut să îl oamore pe pieton. „M-am întors pentru că mi-am uitat cartela de pontaj acasă. Nu l-am observant pe om decât târziu şi am apucat să frânez. Din frânare l-am lovit. Şi omul se grăbea să treacă strada", a spus şoferul. Nu aveam viteză mare, vreo 50-55 de kilometric la oră, nu mai ştiu. Când l-am văzut căzut, m-am rugat la Dumnezeu să nu moară. Am sunat imediat la Salvare şi i-am acordat primul ajutor", mai povesteste şoferul, încă în stare de şoc. Acesta mai spune că nu îi vine să creadă ce s-a întâmplat şi că îi pare rău. „Mă gândesc numai la biata lui familie şi nu doresc nimănui să treacă prin ceea ce trec eu acum", a mai precizat şoferul. Teodor Pintea este angajat la firma Leoni şi spune că nu a a mai avut accidente cu maşina. Mai mult, omul a declarat că maşina era în stare tehnică bună. „Nu am consumat alcool, iar maşina va fi dusă la service pentru revizie, dar nu are probleme tehnice", a adăugat Pintea.

Potrivit poliţiştilor, şoferului i s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi poate risca o pedeapsă cu închisoarea între 1 şi 5 ani.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite