Un băieţel de 10 ani din Bistriţa, Moş Nicolae pentru alţii 8

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi doar diseară vine Moşul, jucăriile donate vineri de elevii clasei a IV-a E Step by Step de la Şcoala Generală nr.1 din Bistriţa au ajuns mai repede la cei opt copii ai familiei Suldac din Bistriţa. Ideea donaţiei i-a aparţinut lui Paul Ursa, un băieţel de 10 ani din clasa a IV-a E.

Moş Nicolae a venit mai repede pentru cei opt micuţi ai familiei Suldac deoarece un alt copilaş de vârsta lor, Paul Ursa, a avut o idee care le-a surprins până şi pe învăţătoarele sale. Paul spune că, zilele acestea, trebuia să-i trimită lui Moş Nicolae o scrisoare şi nu ştia ce să scrie. „Am căutat pe-acasă, prin biblioteca părinţilor, o carte care să mă ajute şi am găsit o poezie frumoasă. Nu-mi aduc aminte cum se numeşte poezia, dar ştiu că acolo se vorbea despre un copil care avea multe jucării, cum am şi eu, şi care vroia să le dea celor care nu au", povesteşte Paul.

Aşa i-a venit ideea. Băieţelul şi-a donat câteva din jucăriile sale: un bumerang, un iepuraş de plus şi un baston magic care, aşa cum crede Paul, îndeplineşte dorinţe. I-a convins şi pe colegi să facă la fel. Băieţelul nu-şi mai doreşte, anul acesta, jucării, ci un hamster. „Vreau un hamster pentru că e mai activ decât mine. Eu trebuie să mă îmbrac în trening ca să fac sport, el nu", zice cu seriozitate Paul.

Lui Paul Ursa (foto) i-a venit ideea să-şi doneze o parte din jucării copiilor sărmani

Ghetuţele aşteaptă daruri

Învăţătoarele sale, Monia Todea şi Crina Pop, afirmă că ideea elevului lor le-a lăsat fără cuvinte. „Ştiam că Paul e un copil talentat cu înclinaţii spre partea artistică. Am observat că are o sensibilitate aparte, dar nu ne-am aşteptat la acest gest", explică învăţătoarele. Acestea obişnuiesc ca, în fiecare an, cu o zi sau două înainte de Sfântul Nicolae, să încropească cu creta, pe tablă, împreună cu elevii lor o scrisoare Moşului. „Avem această tradiţie, dacă pot să-i spun astfel, de 6 ani. Cântăm şi ne agăţăm şosetele roşii de tablă în speranţa ca Moşul ne va aduce ceva", adaugă Monia Todea.

„Misiune specială" pentru Moş Nicoale

Anul acesta, copiii au fost plini de idei. I-au pus Moşului şi o farfurie plină de dulciuri şi i-au dat o însărcinare „specială": să le ducă jucăriile donate de ei, puse în nişte ghetuţe mari şi roşii, lângă catedră, copiilor sărmani.

Jucăriile, la 8 copilaşi sărmani

Monia Todea mai spune că un domn le-a ajutat să găsească o familie cu mulţi copii căreia să-i dea jucăriile donate. „Nu am stat pe gânduri şi astăzi le-am dus darurile. Mi-e greu să descriu cât de mare a fost satisfacţia pe care am simţit-o când i-am văzut pe acei copii zâmbind cu jucăriile în mână. Asta înseamnă, de fapt, să dăruieşti", este de părere dascăliţa.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite