Ultimul weekend de pescuit la Tonciu anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pescari pe lacul Tonciu
Pescari pe lacul Tonciu

Pescarii bistriţeni pot merge în acest weekend la pescuit pe lacul de la Tonciu, mai ales că organizatorii au anunţat că vor închide baza până anul viitor pentu a efectua lucrări de curăţare a lacului.

Pasionaţii de pescuit sunt aşteptaţi în acest sfârşit de săptămână la Tonciu, deoarece începnd de luni baza de aici va fi închisă până în primăvară pentru lucrări. Zsolt Szilagyi, administratorul şi proprietarul celor două lacuri de la Tonciu spune că deşi sezonul de pescuit va mai ţine câteva sptămâni în această toamnă, au hotărât să închidă lacurile pentru a efectua lucrări. „Duminică este ultima zi în care se mai poate pescui aici. De luni vom începe să golim apa din lacul în care se pescuieşte, iar apoi îl vom curăţa, pentru ca anul viitor să oferim cele mai bune condiţii pentru pescuit aici", explică Szilagyi.

La Tonciu, pescarii pot să dea la crap, ten, caras şi somn, care este ceva mai rar, dar cei foarte norocoşi au şanse să prindă şi aşa ceva, deoarece se găseşte în lac. Proprietarii deţin pe lângă lacul de pescuit, de patru hectare, încă un lac pentru reproducere de crap, care se întinde pe o suprafaţă de două hectare, ceea ce le asigură pescarilor o captură foarte bună celor care merg la acolo.

Pescari pe lacul Tonciu

CLICK pentru a vedea poze de pe lac

Deocamdată pescuitul pe lac se poate face doar în weekenduri şi pe timp de zi. Cazarea la baza de la tonciu se face deocamdată în corturi. Administratorul spune însă că în planurile pentu anul viitor are şi realizarea unei cabane cu căsuţe pentru cazare. „La început aceste lacuri au fost private şi nu se putea pescui aici, dar de cinci ani l-am deschis tuturor pescarilor care doresc să vină. Am reuşit într-un final să rezolvăm şi situaţia juridică a terenurilor, care ne-a dat bătăi de cap şi avem în plan şi accesarea unor fonduri europene pentru amenajarea la standarde ridicate a locaţiei", explică Zolt Szilagyi.

În prezent lacul este populat aproape lunar cu peşte şi pescarii trebuie să plăteasca 40 de lei pe zi pentru trei beţe sau 50 de lei pentru patru beţe. Pescarii pot lua acasă orice prind în limita a cinci kilograme, iar peştii mai mari de 4 kilograme se aruncă înapoi în lac şi la schimb se primeşte un bon de pescuit pentru o zi. De menţionat că nu există limită la caras, pescarii putând lua acasă orice cantitate din acest peşte.

Alte bălţi de pescuit în judeţul Bistriţa-Năsăud sunt la Brăteni, acolo unde este amenajată o cabană cu terasă, iar pentru o taxă ceva mai mare, de 50 de lei pe zi se poate pescui fără a fi nevoie să nădeşti. Un alt lac din zona de câmpie este cel de la Manic, aici taxa este de 30 de lei pe zi, dar este permis accesul cu doar trei undiţe.

Mult mai aproape de Bistriţa, la doar 2 kilometri, este baza de agrement de la Sigmir. Aici se plăteşte o taxă de 20 de lei pentru două beţe, dar tot peştele pe care îl prind pescarii trebuie să-l cumpere. Aici este interzis pescuitul pe timp de noapte, la fel ca şi folosirea momelii vii.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite