UPDATE : Soldatul bistriţean Cristian Filip i-a trimis mamei sale un sms înainte de a muri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Mamă nu vin acuma la cafea, am băut deja două în această dimineaţă. Pa, pa, rămâne pe altădată. Eu sunt bine, doar un pic răcit. Vremea s-a mai schimbat pe aici" sunt ultimele cuvinte ale soldatului

În faţa casei soldatului  Cristian Petru Filip din Bistriţa este un du-te vino continuu. De când au aflat de tragedie, ieri în jurul amiezii, rudele, vecinii, prietenii sau simplele cunoştinţe vin  să-i consoleze pe părinţii lui Cristian. Cea mai afectată este mama soldatului, Maria, care avea o relaţie cu totul specială cu fiul ei. Aceasta este şi ultima care a primit un mesaj de la Cristian. Cu două ore înainte de tragedie, cei doi au făcut schimb de sms-uri. În jurul orelor 7,00 dimineaţa, mama l-a invitat la o cafea matinală, aşa cum făcea zi de zi când Cristian era acasă, doar că de data aceasta a făcut-o printr-un mesaj telefonic. Câteva minute mai târziu  avenit şi  răspunsul_ : „Mamă nu vin acuma la cafea, am băut deja două în această dimineaţă. Pa, pa, rămâne pe altădată. Eu sunt bine, doar un pic răcit. Vremea s-a mai schimbat pe aici, s-a făcut cam frig", sunt ultimele cuvinte ale soldatului Cristian Petru Filip către familia sa din Bistriţa.

Mama nu-şi revine din şoc

Maria Filip a primit vestea nenorocirii petrecute în Afganistan direct de la ofiţer al Batalionului 812 Infanterie, cam la o oră după accident. O maşină neagră i-a oprit la poartă. Era plecată împreună cu soţul şi mezinul familiei, Ionuţ în livada, aflată pe un deal din apropiere . Vecina de alături, Emilia este prima care a realizat că s-a întâmplat o nenorocire : „A venit pe la 12 şi ceva un ofiţer de la armată şi o căuta pe Maria Filip. Eu am sunat-o, pentru că erau toţi la o grădină, pe deal. A încremenit când ofiţerul i-a dat vestea", povesteşte vecina, a cărui fiu a fost prieten cu Cristian.  De când au aflat vestea Maria Filip şi soţul ei plâng fără oprire, iar femeia a fost sedată ca să poată face faţă. . Ionuţ Filip, mezinul familiei de 22 de ani este singurul care mai poate vorbi cu ziariştii: „Eu povesteam tot timpul la telefon cu Cristi. Am vorbit şi în urmă cu două zile, însă mama a primit azi dimineaţă  sms-ul acela de la el". Unchiul, Alexandru Albuţ este şi el foarte afectat. „Era un copil foarte bun, liniştit. Nu a prea vrut de la început să plece în misiunea din Afganistan , însă l-au convins colegii. Avea nevoie de bani, voia să-şi facă un viitor. Cristi era înregimentat în armată abia de anul trecut " povesteşte unchiul.

Doliu şi în Şintereag

Sergentul Marius Florin Sfechiş, 25 de ani a murit şi el în blindatul morţii. Era necăsătorit , iar în Afganistan plecase la îndemnul fratelui său Daniel, aflat la a treia misiune în Zabul. Vestea morţii lui Marius a şocat comunitatea din Şintereag, comuna în care locuieşte familia acestuia. „De când am aflat vestea că a murit plâng într-una. Erau copiii liniştiţi amândoi şi s-au dus în armată pentru că aici şi-au găsit loc de muncă în vremurile astea.", povesteşte printre lacrimi Maria Sfechiş, mătuşa acestora.

Trupurile celor doi miltari bistriţeni căzuţi în Afganistan vor fi repatriate luni, potrivit unui comunicat de presă al prefectului Cristian Florian. Oficialii miliatari au cerut familiilor să precizeze numărul de persoane care vor participa la Ceremonialul Militar de primire a trupurilor din Bucureşti.  

image
image
Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite