Bistrita: UPDATE : Bebeluşul transportat de SMURD va fi operat la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistrita: UPDATE : Bebeluşul transportat de SMURD va fi operat la Cluj
Bistrita: UPDATE : Bebeluşul transportat de SMURD va fi operat la Cluj

Un nou născut de trei zile a fost transportat de urgenţă la Cluj, de elicopterul Smurd, astăzi în jurul orelor 14,45. Micuţul a venit pe lume prematur şi cu malformaţie a tubului digestiv.

UPDATE2 Bebeluşul transportat astăzi la Spitalul Clinic de Copii din Cluj s-a născut cu o greutate de 1700 de grame şi cu malformaţie de tup digestiv. Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, doctorul Mircea Gelu Buta crede că pronosticul este rezervat: " În asemenea cazuri când este vorba de născuţi prematur este foarte important să reziste infecţiilor care pot apărea în urma unei intervenţii chirurgicale. Copilul va fi operat pentru a i se reduce malformaţia tubului. În plus are şi plămânii insuficient dezvoltaţi", a precizat doctorul Buta.


UPDATE:
Copilul a ajuns la Cluj în urmă cu zece minute, iar în acest moment este transportat la secţia Urgenţă a Spitalului Clinic de Copii. "Starea lui este gravă, nu ne putem pronunţa. Medicii de la Chirurgie Infantilă vor vedea dacă pot să îl salveze", ne-a declarat medicul Nicolae Moldovan, coordonatorul SMURD Cluj.

Elicopterul a aterizat pe stadionul colegiului Liviu Rebreanu pentru a prelua un bebeluş de trei zile cu insuficienţă respiratorie şi a aşteptat câteva minute sosirea ambulanţei care a adus bebeluşul. Copilaşul a fost transportat la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite