Turnir la Bistriţa după sute de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de la opt licee din Bistriţa au încercat duminică să-şi dovedească abilităţile într-un concurs sportiv cu probe inspirate din tematica medievală. De la construit catapulte şi până la lupta într-un turnir, elevii au avut de toate.

Elevii de la opt licee din Bistriţa au participat duminică, în cadrul Târgului Turistic Medieval din Bistriţa la un concurs sportiv cu probe inspirate din perioada medievală. Asusţinuţi de pe margine de către colegi, prieteni şi profesori, concurenţii au dat tot ce au avut ei mai bun pentru a câştiga, deşi probele le erau necunoscute, până înainte de a începe fiecare probă, elevii neştiind ce-i aşteaptă.

image

CLICK pe poze pentru Galerie foto

Mai întâi au încercat să înnoade o frânghie apoi şi-au făcut propriile blazoane medievale pentru echipa pe care o reprezentau. Penultima probă a fost construirea unei catapulte cu care să arunce o minge de tenis, iar proba finală a fost un turnir.

image

CLICK pe poze pentru galerie foto

Fiecare dintre cele patru echipe rămase în competiţie până la ultima probă şi-a construit câte un cal din scări şi carton, apoi cu o suliţă din lemn au trebuit să doboare zece pahare cu apă. Cei mai buni s-au dovedit a fi tinerii muzicieni de la Liceul de Muzică Tudor Jarda, care i-au întrecut milimetric pe colegii lor de la Colegiul Naţional Andrei Mureşanu. Ultima poziţie pe podium a fost a Liceului de Arte Plastice Corneliu Baba, iar locul patru l-a ocupat Colegiul Tehnic Grigore Moisil.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite