Bistriţa: Turiştii au fost la noi doar în trecere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa: Turiştii au fost la noi doar în trecere
Bistriţa: Turiştii au fost la noi doar în trecere

Fluxul de turişti în Bistriţa-Năsăud a scăzut considerabil faţă de anul trecut. Hotelierii şi proprietarii de pensiuni au fost nemulţumiţi în acest sezon


Numărul turiştilor veniţi să viziteze judeţul Bistriţa-Năsăud a scăzut faţă de anul trecut, iar cei care au venit au stat două trei zile, nici vorbă de sejur.

Proprietarii de hoteluri şi pensiuni din judeţul Bistriţa-Năsăud au resimţit şi ei efectele crizei în încasările din această vară. Numărul turiştilor a scăzut , faţă de anul trecut, cu aproape 17 procente. Din datele Direcţiei Judeţene de Statistică reiese că anul acesta în luna iunie doar aproape 5800 de persoane au ajuns la Bistriţa, având statul de turist. Faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008 numărul turiştilor s-a diminuat cu 1162. La dispoziţia turiştilor au fost puse, în această vară, circa 1.200 de camere, ceea ce înseamnă peste 2.400 de locuri de cazare, dar şi această situaţie arată o scădere faţă de anul trecut.Tot Direcţia de Statistică arată că turiştii şi-au scurtat traseele în judeţ: sejurul mediu a coborât de la patru la trei zile. Judeţul a fost perceput mai degrabă ca un popas turistic nu ca un loc de sejur. „Suntem în trecere, am ajuns aseară, dar nu am vizitat niciun obiectiv touristic, am fost doar pe o terasă şi mi s-a părut foarte frumos. Oricum oraşul este impecabil şi cred că merită vizitat, dar noi nu avem timp” spune Anda Crăciunescu  care vine din Ialomiţa şi a înnoptat la Hotelul Coroana de Aur.

Hotelierii confirmă datele statistice

Anania Pop directorul hotelului „Coroana de Aur” spune că la hotelul pe care îl conduce gradul de ocupare în primele şase luni a acestui an a fost de doar 46%. „Hotelul merge foarte slab faţă de anul trecut şi acest lucru nu mă mulţumeşte, dar totuşi bilanţul după primele şase luni nu e chiar atât de rău”.  La un alt hotel din oraş situaţia a fost salvată de grupurile venite la festivalul „Nunta Zamfirei” şi de faptul că au şi sală de nuntă iar invitaţii din străinătate au fost cazaţi aici două trei zile. „Merge mai slab ca anul trecut. Am avut câteva grupuri care s-au cazat aici de zile oraşului şi la festivalul Nunta Zamfirei, în rest a mers foarte prost pe timp de vară”, spune Violeta Rus recepţioner la Hotel Decebal. „ Am venit la Bistriţa pentru o nuntă şi am fost cazaţi la acest hotel trei zile, serviciile au fost impecabile şi la nunta ne-am distrat foarte frumos. De vizitat am vizitat doar Biserica Evanghelică, în rest nu am avut timp şi astăzi oricum plecăm”, povesteşte Chrielle Inigo o franţuzoaică de 29 de ani care a fost cazată la Hotelul Decebal.

Mai rău decât hotelieri o duc proprietarii de pensiuni care nu prea au fost căutaţi de turişti. Dintre cei 5.796 de turişti care au ajuns în această zonă a ţării în luna iunie, aproape 87% au preferat să se cazeze la un hotel, alţi 5,5% au stat la motel, 4,1% au ales pensiunile urbane.  Dacă  la peniunile din mediul urban s-au mai cazat ceva turişti la cele din mediul rural  lucrurile au mers prost de tot. Aici au fost raportaţi în luna iunie 12 turişti.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite