Trupul consilierului mort în Egipt va fi repatriat marţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Sighiartău (în roşu) era un membru activ în Consilul Judeţean
Ioan Sighiartău (în roşu) era un membru activ în Consilul Judeţean

Ioan Sighiartău a făcut infarct în timpul unui tratament într-o staţiune de pe malul Mării Roşii. Consilier judeţean, membru al Partidului Democrat-Liberal şi om de afaceri, bistriţeanul a murit pe neaşteptate din cauza unei afecţiuni cardiace.

Ioan Sighiartău se afla de aproximativ o săptămână în vacanţă în Egipt, în Hurghada, un centru turistic balnear situat de-a lungul litoralului Mării Roşii. Cei doi urmau un tratament la un centru SPA, însă vacanţa le-a fost întreruptă de moartea neaşteptată a consilierului. Acesta a suferit un infarct, ieri dimineaţă, în timp ce se afla într-o cameră de tratament. Vestea i-a luat prin suprindere pe colegii săi şi pe membrii familiei aflaţi în ţară.

Florin Şomlea, consilier judeţean şi cel mai apropiat om al lui Sighiartău, spune că prietenul său suferea de mai mulţi ani de o afecţiune cardiacă. „Prietenul meu Sighiartău a avut o afecţiune cronică de factură cardiacă. Ştiu că se trata cu nişte medicamente de mai multă vreme. Era un om extrem de amabil şi binevoitor cu toată lumea. Eu l-am cunoscut mai bine şi pe latura umană. Am fost năucit de-a binelea la aflarea veştii", povesteşte Şomlea. Acesta este de părere că amicul său a făcut o imprundenţă când a plecat în Egipt trecând brusc de la o climă la alta şi crede că trecerea de la frigul din ţară la temperaturi de peste 30 de grade în Africa i-au agravat problemele cardiace şi i-au grăbit decesul. Florin Şomlea şi Ioan Sighiartău sunt colegi în administraţia publică din anul 2000 şi cu timpul au devenit şi prieteni foarte apropiaţi. Cu o zi înainte de deces, Sighiartău i-a trimis un mesaj prietenului său în care îl anunţa că se află în Africa. „Era plecat cam de o săptămână. Cu mine mai ţinea legătura. Mi-a trimis nişte mesaje cu o zi înainte de a muri şi mi-a spus că este în Africa", mai spune Şomlea. Vestea i-a bulversat pe colegii consilierului, care au aflat despre moartea lui în timpul unei şedinţe. „Preşedintele de partid, Ioan Oltean, a primit un telefon în timpul şedinţei şi s-a ridicat. A revenit extrem de afectat şi ne-a relatat : colegul nostru Ionică Sighiartău a murit", povesteşte Şomlea.

Reprezentanţii Partidului Democrat-Liberal au luat legătura cu Consulatul României din Cairo, pentru ca trupul consilierului bistriţean să fie adus în ţară. Pentru că egiptenii nu au lucrat ieri şi astăzi, repatrierea trupului a fost amânată pentru marţi. „S-au făcut toate demersurile pentru a fi adus cât mai repede în ţară. Va sosi cel mai probabil marţi seara", spune Gabriela Montoiu, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat Liberal, filiala Bistriţa. Momentan, trupul lui Ioan Sighiartău se află la morga spitalului din Hurghada. Soţia sa a refuzat să vină în ţară şi a preferat să fie alături de soţul ei până când acesta va fi adus la Bistriţa.

Ioan Sighiartău împlinise 60 de ani pe 27 februarie. Acesta a lăsat în urmă o familie cu şapte copii, dintre care cel mai mic este fiica sa, încă elevă de liceu.  Pe lângă funcţiile de consilier judeţean şi membru al Partidului Democrat-Liberal, Sighiartău era şi om de afaceri. Acesta dezvoltase la Bistriţa o reprezentanţă Toyota şi călătorea frecvent în Orient în interes de serviciu.      

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite