Trei bistriţeni în topul celor mai bogaţi români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Iugan şi-a făcut averea din construcţii şi industria lemnului
Emil Iugan şi-a făcut averea din construcţii şi industria lemnului

Dan Vasile, patronul de la Dan Steel Beclean, Ioan Moldovan, proprietarul Hotelului Castel- Dracula şi Emil Iugan, administratorul de la MIS Group şi-au păstrat poziţiile de anul trecut

Cel mai bogat bistriţean, potrivit Topului Forbes 500 miliardari, ediţia 2011, care a apărut luni la chioşcuri, este Dan Vasile, cu o avere estimată la 34-36 milioane de euro. Ocupant al poziţiei 139 din topul naţional Vasile este sătmărean de origine, din Negreşti Oaş, zonă în care a şi pornit afacerile, profilate pe industria metalurgică şi mai recent cu investiţii în piaţa imobiliară  În industria din Bistriţa-Năsăud, Dan Vasile, 59 de ani a intrat la mijlocul anilor 90 odată cu cumpărarea, de la Fondul Proprietăţii de Stat a pachetelor majoritare ale fostului Combinat Promet din Beclean, rebotezat Dan Steel şi Rapid Bistriţa. În anul care s-a încheiat, cu toată criza economică,  firmele grupului condus de Dan Vasile s-au păstrat pe linia pe o tendinţă de creştere,  iar secretul său, dezvăluit reporterilor de la Forbes a constat în strategiile de dezvoltare aplicate anii anteriori.

Jupânul merge bine cu Dracula

Ioan Moldovan, 54 de ani ar avea potrivit Topului Forbes 500 miliardari o avere estimată la 14-15 milioane de lei. Investiţiile  lui Moldovan, fost bucătar în anii 80 la Restaurantul Coroana de Aur, au început cu turismul şi s-au dezvoltat cu producţia şi industrializarea cărnii.

Omul de afaceri bistriţean, care controlea­ză societatea Agro-Invest Prod, alături de soţia sa, Maria a cumpărat Coroana de Aur, unitateala în care a lucrat alături de soţia sa alături de un alt simbol al regiunii, Hotelul Dracula, situat în Pasul Tihuţa din Munţii Bârgăului, detaliază Topul Forbes. „ Cei doi soţi mai deţin, atât prin inter­mediul Agro-Invest Prod cât şi în nume perso­nal, aproximativ 98% din compania Combis SA, specializată în domeniul industrializării cărnii. Produsele fabricilor sunt comercializate sub brandul „Jupânul", atât pe piaţa internă, cât şi pe cea europeană", mai scrie în prezentarea lui Moldovan topul publicaţiei de business.

Averea omului de afaceri Emil Iugan, al treilea bistriţean din topul Forbes este estimată la 10-15 milioane de lei. Emil Iugan spune că a ajuns la averea pe care o are după zeci de ani de muncă.„ Valoarea totală a MIS Group depăşeşte cu mult 15 milioane, datorită investiţiilor foarte mari pe care le-am făcut în această perioadă", explică pentru ADS Bistriţa Iugan. Potrivit ziariştilor  de la Forbes averea deţinută de omul de afaceri Emil Iugan, se extinde în sectorul construcţiilor, pe lângă exploa­tarea şi industrializarea lemnului. "La începu­tul acestui an, MIS Grup a câştigat o licitaţie de peste 2 milioane de euro pentru moderniza­rea infrastructurii comunei Telciu, din judeţul Bistriţa-Năsăud. Emil Iugan deţine în comuna Lunca Ilvei cea mai modernă fabrică din ţară pentru fabricarea cherestelei.", mai scrie Topul Forbes 500 miliardari .

Aflaţi de pe forbes.ro:

Dinu Patriciu – pe primul loc în clasamentul celor mai bogaţi români

Casele şi domeniile miliardarilor din Top 500

Cele mai bogate femei din România

Cine sunt cei mai tineri miliardari din topul Forbes

Cine sunt miliardarii români care au pierdut 80 de milioane de euro într-un an

Mai puteţi citi şi:

Topul celor mai bogaţi publicitari

Veronica Guşă de Drăgan: Moştenitoarea unui imperiu

Edward Popescu: Tânăr, bogat şi celebru

Dinu Patriciu: Vinde ca să cumpere iar

Bogații și mersul economiei

Top 10 miliardari Forbes

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite