Bistriţa: Topul celor mai căutate specializări din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de a VIII-a au preferat, în acest an, specializările reale precum ştiinţele naturii şi matematică-informatică. Cea mai mare medie de admitere a fost 10, iar cea mai mică, 3,86. Primii trei copii cu cele mai mari note de admitere din judeţ provin de la o unitate din mediul rural, Şcoala Generală „Florian Porcius", din comuna Rodna.

Peste 2.700 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au intrat la şcoli din Bistriţa-Năsăud în prima etapă a admiterii computerizate în licee. Cea mai mare concurenţă a fost la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu", din Bistriţa, la Liceul Teoretic „Solomon Haliţă", din Sângeorz-Băi, dar şi la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu", din Bistriţa. Profilul cel mai căutat a fost ştiinţele naturii, de la „Liviu Rebreanu", unde cea mai mică medie de admitere a fost 9,25, iar cea mai mare 9,98. Pe locul al II-lea în top se află specializarea matematică-informatică de la Liceul „Solomon Haliţă", din Sângeorz-Băi, unde cea mai mică medie a fost 8,85, iar cea mai mare, 9,88. Poziţia a III-a din topul specializărilor a fost ocupată de  ştiinţele sociale de la Colegiul „Andrei Mureşanu", din Bistriţa. Acolo, cea mai mică medie de admitere a fost 8,48, iar cea mai mare, 9,54.

Elevii de la „Florian Porcius" Rodna, primii trei din judeţ

Primele trei medii de admitere din Bistriţa-Năsăud sunt ale elevilor de la un gimanziu din comuna Rodna. Este vorba de Andreea Ganea, cu 10, Maria Farcaş ,cu 9,98 şi Andreea Cîrdan, cu 9,96. Cele trei fete au absolvit gimnaziul la Şcoala Generală „Florian Porcius", din Rodna, şi au optat pentru profile ca ştiinţele naturii şi matematică informatică. Cea mai mică medie de admitere din judeţ a fost 3,86, a unei fete de  la Grupul Şcolar din comuna Telciu.

Şcolari din Dolj şi din Suceava

În acest an au optat pentru liceele din Bistriţa-Năsăud şi 13 copii din judeţe ca Dolj, Suceava, Sibiu, Bacău, Mureş şi Maramureş. „Este vorba de elevi ale căror familii s-au mutat în judeţul nostru", explică inspectorul şcolar general-adjunct Olivia Duicu.

În Bistriţa-Năsăud au fost înscrişi 3.160 de elevi pe 3.660 de locuri. 2.754 de copii au fost repartizaţi cu ajutorul calculatorului în prima etapă a admiterii. La aceştia se adaugă şi 199 de copii care s-au înscris la licee vocaţionale, respectiv 46 de romi, înscrişi pe locuri speciale.

Au rămas 234 de locuri vacante în licee. Cele mai multe, 44, sunt la profilul mecanic de la Grupul Şcolar „Grigore Moisil", din Bistriţa.

Admiterea continuă săptămâna viitoare

De luni începe a doua etapă a repartizării computerizate, când vor fi admişi şi cei 14 elevi din judeţ. Aceştia nu au intrat la liceu în urma primei repartizări deoarece nu şi-au trecut destule opţiuni. Cei 14 copii trebuie să-şi refacă fişele de înscriere în liceu şi vor fi repartizaţi pe 12 iulie.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite