Tir fără cauciucuri de iarnă răsturnat în Pasul Tihuţa. Traficul se desfăşoară cu dificultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tir s-a răsturnat duminică dimineaţa în Pasul Tihuţa din cauza zăpezii care se aşează în cantităţi mari şi foarte repede pe drum. Încă de sâmbătă seara în zonă ninge viscolit şi traficul este dificil.

Şoferul tirului se îndrepta dinspre Vatra Dornei către Bistriţa când a pierdut controlul maşinii şi a ieşit de pe partea carosabilă. „Din fericire, situaţia nu este gravă, maşina este pe câmp, în afara drumului şi circulaţia nu a fost îngreunată. Şoferul nu era echipat corespunzător pentru iarnă şi de aici s-a produs accidentul", a explicat Vasile Curteanu, şeful Direcţiei Drumuri şi Poduri, districtul Bârgău.

Drumarii bistriţeni atenţionează că circulaţia este foarte dificilă în Pasul Tihuţa şi recomandă să se circule doar cu maşini echipate cu cauciucuri de iarnă şi chiar lanţuri.

„Drumul este foarte dificil în Tihuţa. De sâmbătă seara, din jurul orei 18.00, ninge încontinuu, vântul bate foarte puternic şi viscoleşte zăpada, ceea ce face vizibilitatea să fie foarte scăzută. De sâmbătă am scos zece utilaje în stradă şi lucrează în permanenţă, împrăştiind deja 200 de tone de antiderapant şi vemea nu dă semne de îmbunătăţire. Prognoza anunţa viscol până duminică dimineaţa la ora 08.00, dar în ritmul acesta ne prinde 08.00 seara", explică Vasile Curtean.

Stratul de zăpadă în Pasul Tihuţa era duminică dimineaţa de cinci centimetri. În restul judeţului a oscilat între trei centimetri la Valae Mare şi un centimetru pe Valea Someşului.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite