Sute de doze de sucuri expirate la vânzare într-o benzinărie din Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud au scos din consum 100 de litri de băuturi răcoritoare  cu termene de valabilitate expirate şi alţi 750 de litri de suc  cu alte abateri de etichetare.

Măsura a fost luată la capătul unui control tematic în 11 unităţi alimentare şi benzinării din judeţ, control derulat pe parcursul a două săptămâni. Rezultatele inspecţiilor au fost stupefiante: dintr-o cantitate de 919 litri de sucuri şi băuturi răcoritoare mai bine de o sută de litri aveau termenul de valabilitate depăşit sau erau depozitaţi în condiţii improprii, iar aproape 750 de litri aveau probleme cu etichetarea.

Cele mai grave probleme au fost depistate într-o benzinărie OMV din zona de centură a Bistriţei, unde sute de doze de băuturi răcoritoare din gama Cola şi Pepsi erau oferite la vânzare deşi aveau termenul de valabilitate depăşit. „Am oprit definitiv de la vânzare sucurile expirate pe care le-am găsit atât la benzinărie , cât şi la un depozit din Rodna, sau cele depozitate în condiţii improprii şi am retras temporar băuturile carbo-gazoase cu probleme de etichetare până la înlocuirea etichetelor", explică Dina Suciu, inspectorul -şef de la Protecţia Consumatorilor Bistriţa. În urma controalelor şase agenţi economici au încasat, în total, amenzi de 11 000 de lei.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite