Sute de bistriţeni sunt aşteptaţi în pelerinaj la Mănăstirea Dobric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pelerinajul la Mănăstirea Dobric începe de duminică, din ajunul sărbătorii şi include procesiuni care se prelungesc cu mult peste miezul nopţii. Sfânta Maria este sărbătorită însă şi prin serbări câmpeneşti şi concerte religioase în mai multe comune din Bistriţa-Năsăud

Slujba de la Dobric începe de duminică seara de la ora 20,00 , iar la miezul nopţii se va prelungi cu citirea Molitvelor Sfântului Vasile cel Mare, cunoscute sub numele de dezlegări de demoni. De la ora 1,30 se va oficia Utrenia şi Sfânta Liturghie, iar luni la 6 dimineaţa este oficiat Sfântul Maslu, pentru ca de la ora 9,00 liturghia să fie  oficiată de Episcopul Europei de Nord, Prea Sfinţitul Macarie. La  13.30 măicuţele oferă o agapă în cinstea oaspeţilor şi pelerinilor.

Operă şi petreceri câmpeneşti

Tot de Sfânta Maria mai multe localităţi din Bistriţa-Năsăud au programat festivaluri câmpeneşti. Comuna Telciu organizează „De Sfântă Mărie la Telciu", un festival care se prelungeşte pe parcursul a două zile, duminică şi luni cu participarea mai multor ansambluri folclorice şi solişti din Suceava, Cluj, Mureş, Maramureş, Alba şi Bistriţa-Năsăud. O altă comună, Maieru a programat de Sfânta Maria concerte de muzică religioasă susţinute de cântăreţi de operă  în Biserica grecocatolică din localitate.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite