Sute de bistriţeni contestă amenzile poliţie comunitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul trecut, 140 de bistriţeni au reclamat modul în care au primit amenzile de la poliţia comunitară. Aproximativ jumătate din totalul contestaţilor înregistrate sunt câştigate de cei care le reclamă

Peste 100 de bistriţeni au contestat amenzile primite de la agenţii Poliţiei Comunitare. Potrivit şefului Serviciului Poliţiei Comunitare,  Ovidiu Gabrian, cam 50 la sută dintre contestaţii sunt câştigate de reclamanţi.

Amenzile de pe Pietonal, cele mai contestate

Ovidiu Gabrian spune că, anul trecut, până în 10 la sută dintre amenzile aplicate de poliţiştii comunitari au fost contestate, adică 140 . „Peste 70 dintre acestea au fost depuse la noi, iar alte 67 au fost depuse în instanţă. Cele mai multe amenzi contestate sunt referitoare la nereguli sesizate în zona pietonalului Liviu Rebreanu. Acestea sunt urmate de contravenţiile aplicate la legea privind combaterea activităţilor de comerţ ilicit, unde amenda minimă este de 1.000 de lei. Pe ultimul loc în rândul tipurilor de sancţiuni contestate se situează amenzile pentru blocări de roţi şi ridicări de maşini", spune Gabrian.

Amendat pentru că i s-a ocupat locul de parcare

Simion Chiciudean, un bistriţean de pe strada Mesteacănului, este unul dintre contestatarii amenzilor aplicate de poliţiştii comunitari. Omul a primit o amendă de 50 de lei, vara trecută, pentru că nu a avut unde să îşi lase maşina în apropierea blocului. „În data de 4 iulie, am găsit un anunţ în care mi se spunea că nu pot parca în locul meu obişnuit pentru că nişte muncitori lucrează la o conductă de gaz şi au ocupat zona. Am parcat într-un spaţiu amenajat de mai mulţi vecini de bloc, dar nu pe spaţiul verde, cum susţine poliţia. A doua zi de dimineaţă am găsit amenda de 50 de lei. Nu mi se pare corect, pentru că nu aveam unde să îmi las altundeva maşina pe timpul nopţii", povesteşte omul. Bărbatul a contestat amenda şi a câştigat procesul pe fond. Acum aşteaptă rezultatul instanţei în urma recursului formulat de Poliţia Comunitară. Tribunalul Bistriţa-Năsăud se va pronunţa în data de 5 februarie. Tot luna viitoare, alţi patru bistriţeni vor afla dacă şi-au primit pe merit amenzile.

Anul trecut, poliţiştii comunitari au aplicat aproape 2.900 de sancţiuni, în valoare de aproximativ 10.000 de lei. La această sumă se adaugă alţi 40.000 de lei numai din taxele de deblocare.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite