Sunita Rostaş vrea ţapi ispăşitori la Protecţia Copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mama băieţelului ucis în 2008 de asistenta maternală insistă pentru condamnarea penală a celor care nu i-au protejat copilul. Însă aceasta nu s-a mai prezentat azi la Judecătoria Bistriţa, care avea pe rol această cerere, îndreptată împotriva angajaţilor de la Protecţia Copilului

Periplul în instanţă a cazului micuţului Lucian Rostaş ucis în 2008 de asistenta maternală Marcela Făgărăşan este departe de a se fi încheiat, deşi în decembrie 2009 aceasta a fost condamnată la 22 de ani de închisoare şi a fost obligată la daune morale în valoare de 115.000 de lei.

Astăzi pe rolul Judecătoriei Bistriţa ar fi trebuit judecată  cererea Sunitei Rostaş, mama copilului, de a fi cercetaţi  pentru neglijenţă în serviciu şi cei cinci angajaţi ai Direcţiei de Protecţie a Drepturilor Copilului, scoşi de sub urmărirea penală de către procurori. Practic avocata acesteia, Ingrid Alexandrescu a formulat o plângere în numele Sunitei împotriva deciziei Parchetului că fostul director de la Protecţia Copilului, Marin Rus alături de alţi trei angajaţi nu trebuie trimişi în judecată.

Nici Sunita Rostaş, care este încarcerată la Penitenciarul Bacău pentru un furt şi nici avocata sa nu au ajuns însă astăzi la Judecătoria Bistriţa . „Am cerut instanţei să-şi decline competenţa în favoarea Judecătoriei Neamţ, din pricina posibilelor influenţe de la Bistriţa" a declarat telefonic avocata Ingrid Alexandrescu, cea care recunoaşte însă că n-a mai luat legătura cu clienta sa în ultima vreme:  „Nu ştiu dacă va fi dusă astăzi la Bistriţa, eu nu pot fi prezentă pentru că am altă cauză"

Ucigaşa şi mama copilului ucis, în acelaşi Penitenciar

Sunita Maria Rostaş nu a părăsit astăzi Penitenciarul din Bacău, a confirmat purtătorul de cuvânt al penitenciarului, Adrian Novac. Deţinuta va fi eliberată probabil în luna aprilie a acestui an, ea fiind propusă pentru eliberare în  11 aprilie 2010.

Pentru că în Penitenciarul din Bacău se află încarcerată şi asistenta maternală care l-a ucis pe Lucian Rostaş, gardienii încearcă să evite o întâlnire directă între Sunita Rostaş şi Marcela Făgărăşanu, cea care i-a ucis băieţelul. „Dacă s-ar întâlni, probabil s-ar lua la bătaie. Pe noi ne interesează în primul rând securitatea lor, dar n-ar fi bine nici din punct de vedere emoţional să aibă o întâlnire", a mai spus Adrian Novac.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite