Stomatologul filantrop din Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Pop, stomatologul care face acte de caritate
Marius Pop, stomatologul care face acte de caritate

Doctorul stomatolog Marius Pop ocupă locul al III-lea în topul doctorilor cu care Bistriţa se mândreşte. Deşi stomatologia nu este o ramură a medicinei care să salveze vieţi direct, prin actele lui caritabile, Marius Pop a reuşit să schimbe foarte multe vieţi şi să devină unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi medici bistriţeni

Stomatolog de vocaţie, doctorul nu şi-a înşelat meseria nici chiar atunci când, graţie poziţiei sale din fruntea unui partid politic ce guverna România ar fi putut avea orice funcţie: „Am refuzat să fiu deputat, senator sau orice altceva. Ar fi însemnat să-mi trădez profesia". Stomatologia nu a fost însă prima sa opţiune de carieră, deşi provenea dintr-o familie clujeană în care cele mai multe rude erau medici. „ Eu îmi doream să fiu profesor de sport, şi doar o întâmplare m-a făcut să-mi schimb decizia". Medicul stomatolog al familiei rămăsese fără asistentă medicală în timpul unei vacanţe de vară şi l-a rugat, graţie şi prieteniei cu părinţii săi să ajute cu instrumentele. După acest stagiu şi-a anunţat tatăl că îşi schimbă orientarea.

Condiţia fizică, indispensabilă meseriei

A intrat din prima la Stomatologie, la o concurenţă acerbă de nouă pe un loc şi după absolvire a trecut printr-un stagiu de trei ani pe la Paşcani, până când a ajuns tânăr medic la Policlinica CFR din Bistriţa, Deşi are probabil unui dintre cele mai moderne cabinete particular din oraş, cu tehnică de ultimă generaţie şi tălpici obligatorii la intrare, nu a părăsit nici astăzi cabinetul stomatologic al feroviarilor, în care lucrează neîncetat din anii 80 cu program odată la două zile. „ Fiecare caz mai dificil este o provocare pentru mine şi am o satisfacţie deosebită când îl rezolv. Nu cred că puteam fi altceva decât medic stomatolog", spune doctorul Pop.

Cazurile umanitare în care se implică sunt numeroase, unul dintre cele mai cunoscute a fost cel al lui Miluţ Bâgiu, un licean bistriţean care a fost bătut de colegi la balul majotarului. Marius Pop organizează mai multe gale sportive caritabile, iar banii adunaţi merg toţi familie Bâgiu.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite