UPDATE: Centre noi de vaccinare împotriva gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii sunt pregătiţi să îi vaccineze pe toţi bistriţenii
Medicii sunt pregătiţi să îi vaccineze pe toţi bistriţenii

Dozele de vaccin anti-pandemic din  judeţ aproape că s-au epuizat, după ce în ultimele zile mii de oameni au solicitat imunizarea. De mâine, se vor putea vaccina şi bistriţenii fără asigurare medicală, prin intermediul unor centre speciale de vaccinare

Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud mai are pe stoc doar aproximativ 2.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi, din cele 13.000 care existau  la începutul campaniei. Cei mai mulţi bistriţeni au solicitat să fie imunizaţi în ultima săptămână. „În prima fază au fost mai mulţi care au refuzat vaccinul, dar acum în ultima vreme adresabilitatea a fost mult mai mare. Trebuiau să moară oameni, ca să îşi dea şi ceilalţi seama că trebuie să facă ceva să se protejeze", a spus Anca Andriţoiu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)Bistriţa-Năsăud. Ca să facă faţă numărului mare de cereri, directoarea a cerut suplimentarea fondurilor de vaccin împotriva gripei porcine. La începutul săptămânii vor ajunge la Bistriţa 5.000 de doze noi de Cantgrip, produse de Institutul Cantacuzino din Bucureşti.  

Centre speciale de vaccinare

Pentru a putea beneficia de vaccinarea gratuită şi persoanele care nu au asigurare medicală, Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud a organizat trei noi centre de vaccinare, care sunt funcţionale de luni, 11 ianuarie. Policlinica Bistriţa, Spitalul din Beclean şi Spitalul din Năsăud sunt cele trei locuri unde bistriţenii care nu au medic de familie şi nici asigurare de sănătate pot să fie imunizaţi împotriva gripei noi. „Noi îi aşteptăm la aceste centre pe toţi cei care doreau vaccinarea, dar nu sunt înscrişi în listele medicilor de familie. Pe lângă cele trei centre noi de vaccinare, aceste persoane pot să vină şi la sediul Direcţiei de Sănătate Publică din Bistriţa pentru a solicita vaccinul", a spus medicul Doina Petri, director adjunct al DSP Bistriţa-Năsăud. Potrivit reprezentanţilor DSP, vaccinarea nu a fost încă extinsă şi în rândul copiilor sub 16 ani. Cel mai probabil acest lucru va fi posibil atunci când Institutul Cantacuzino va primi undă verde pentru distribuirea de doze şi celor din grupele de vârstă de sub 16 ani. „"Din câte am înţeles spre sfârşitul lunii ianuarie vaccinarea ar putea fi posibilă şi la copii", a spus Anca Andriţoiu, directorul DSP Bistriţa-Năsăud.

Un deces cauzat de gripa porcină la Bistriţa

Un bărbat şi o femeie din Bistriţa-Năsăud sunt singurele victime ale virusului AH1N1. Bărbatului, un tânăr de 31 de ani din Târlişua, care s-a întors de la muncă din Italia, virusul i-a fost fatal. Omul a murit în urmă cu câteva zile, iar confirmarea că a fost vorba de gripă porcinp a venit ulterior de la Institutul Matei Balş.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite