Statul datorează 497.000 de lei firmei care a închiriat prima cale ferată din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Ianoşi, directorul general al Mis Grup Transport Feroviar (Mis Grup T.F.), prima societate din ţară care a închiriat o cale ferată, spune că, din cauza crizei, clienţii nu reuşesc să plătească cu regularitate sumele datorate statului.

Directorul Ianoşi spune, într-un drept la replică, remis cotidianului nostru, că suma datorată de societate la ANAF, în valoare de 15.200 de lei, reprezintă penalităţi de întârziere la plată, deşi conform legislaţiei în vigoare, pentru societăţile care beneficiază de subvenţie de la stat nu se calculează penalităţi.

În plus, cu toate că ANAF a anunţat că scoate la licitaţie o parte din bunurile societăţii pentru datoria de 15.200 de lei, statul are să-i dea firmei 497.000 de lei. «Prin activitatea feroviară desfăşurată în anul 2004, datorită faptului că nu s-a primit de la Ministerul Transporturilor subvenţia legală pentru activitatea de călători, societatea a înregistrat o pierdere de 497.000 lei. Pentru recuperarea acestei sume suntem în litigiu cu Ministerul Transporturilor», afirmă directorul general Nicolae Ianoşi.

Din anul 2005 şi până în prezent, firma a reuşit să recupereze pierderea fiscală şi să aibă profit, în ultimii trei ani, conform situaţiilor financiare. «Precizez că domnul Emil Iugan nu deţine nicio funcţie în cadrul Mis Grup TF, conform actelor de constituire a societăţii. Deciziile şi responsabilităţile îmi aparţin în totalitate», adaugă directorul Ianoşi.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite