Speriaţi de gripă, bistriţenii se vaccinează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
3.279 de bistriţeni au spus până acum „DA“ vaccinării împotriva gripei noi
3.279 de bistriţeni au spus până acum „DA“ vaccinării împotriva gripei noi

Peste 3.000 de bistriţeni au solicitat până la sfârşitul lui 2009 vaccinul împotriva gripei noi. Numărul celor care vor să se imunizeze este în creştere, mai ales că acum se pot vaccina toate persoanele din judeţ, în mod gratuit, prin intermediul medicilor de familie

Deşi reticenţi la începutul campaniei de vaccinare care a debutat în data de 2 decembrie, bistriţenii s-au dovedit mult mai receptivi spre sfârşitul anului. Dacă în prima săptămână, doar 218 bistriţeni au vrut să fie vaccinaţi împotriva gripei porcine, sfârşitul lui 2009 a înregistrat o cifră impresionantă: 3.249 de oameni din judeţ au fost înţepaţi cu Cantgrip, vaccinul produs de Institutul Cantacuzino. „Eu cred că bistriţenii sunt mult mai receptivi la vaccinare, pentru că sunt mult mai responsabili. În general judeţul Bistriţa-Năsăud are o acoperire vaccinală mai bună în comparaţie cu alte judeţe din ţară", a spus medicul Doina Petri, director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.  Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică speră că numărul bistriţenilor imunizaţi va mai creşte, mai ales că se poate vaccina gratuit, oricine. „Oamenii trebuie să înţeleagă că vaccinarea este singura metodă de protecţie împotriva bolii. Gripa nouă poate să fie luată şi de persoanele tinere, iar în ultima vreme a creat complicaţii. De aceea, recomand tuturor vaccinarea", a mai adăugat medicul Doina Petri.

Aproape 900 de şcolari au fost vaccinaţi

Din datele centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, până în data de 1 ianuarie 2010 în Bistriţa-Năsăud s-au vaccinat: 783 de persoane din categoria personal medical, 879 de elevi şi studenţi, 237 de persoane angajate în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi 1.350 de persoane care se includ în alte categorii de risc.

Ce spun medicii de familie despre vaccin, aflaţi din ediţia de azi a publicaţiei Adevărul de seară

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite