Spectacol aviatic şi adrenalină pe singurul aerodrom al Bistriţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi s-a inaugurat primul aerodrom al oraşului, situat în cartierul Unirea, pe Dealul Cocoşului. Zeci de bistriţeni, veniţi la deschiderea oficială, au făcut astăzi primele zboruri de agrement cu avioane conduse de piloţi din ţară şi străinătate.

Bistriţa are, de astăzi, aerodrom şi un heliport, pe care vor putea ateriza elicopterele SMURD. Aerodromul a fost inaugurat astăzi, în cadrul Zilelor Bistriţei, într-un stil cu totul aparte. Primarul Bistriţei împreună cu musafirii din Herzogenrath, oraş înfrăţit cu municipiul, s-au urcat în trei avioane şi au „tăiat" o panglică şi în aer.  „Gândul de a avea o bază de agrement în Bistriţa este unul mai vechi. Mă bucur că azi a devenit realitate. Acest aerodrom înseamnă primul pas în transformarea acestui poligon într-o zonă de agrement apreciată de bistriţeni şi nu numai. Aerodromul este o premieră la Zilele Oraşului",  a declarat primarul Bistriţei Ovidiu Creţu.

image

Parteneriat public-privat

Aerodromul fost construit în baza unui partenteriat public privat între Primărie şi firma „S.C. Eurocompozite SRL". Peste două hectare de păşune din cartierul Unirea al oraşului au fost amenajate ca aerodrom pentru avioanele uşoare şi ca spaţiu de aterizare pentru elicopterele SMURD. Valoarea totală a investiţiei (aerodrom şi heliport) este de 300.000 de lei, din care Primăria a contribuit cu 17.800 de lei. Lucrările au durat un an.

Directorul firmei „S.C. Eurocompozite S.R.L.", Dumitru Tănase, vrea ca operatorii din Europa să ştie că la Bistriţa există o pistă pentru avioane uşoare. „Îmi doresc să avem aici numeroase activităţi sportive ale Aeroclubului României la Bistriţa", a spus Dumitru Tănase.

image

Zbor deasupra Bistriţei

Tot astăzi, bistriţenii s-au înscris la un zbor cu avionul ca să-şi vadă oraşul de sus. Pentru 20 de minute în aer, bistriţenii au scos din buzunar 50 de lei. Zborurile sunt o surpriză oferită de Primărie locuitorilor. Un număr de 18  piloţi din Sovata, Târgu-Mureş, Timişoara şi din Germania îi poartă pe bistriţeni pe calea aerului.

image

Programul dedicat sărbătorilor oraşului continuă diseară cu un concert de excepţie susţinut de tenorul bistriţean Ştefan Pop, care a cucerit Scala din Milano, dar şi cu spectacole de muzică pentru gusturile.

image
Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite