Sorina Drecşan este juristul care-l consiliază pe prefect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De un an şi jumătate lucrează în cadrul Cancelariei Prefectului şi este omul care ascultă doleanţele bistriţenilor

Sorina Drecşan are grijă de imaginea instituţiei în care îşi desfăşoară activitatea şi spune că un job  în sistemul bugetar este o experienţă interesantă pentru un tânăr. „Înainte să vin aici, am lucrat ca şi jurist la o firmă privată. Apoi mi s-a oferit şansa aceasta şi am acceptat să lucrez ca şi consilier pentru experienţa în sine", povestesteşte tânăra. De mică a fost atrasă de meserii care implică responsabilitatea socială, aşa că nu i-a fost greu să se acomodeze cu oamenii şi problemele lor, ba chiar încearcă să le găsească o rezolvare. „Când eram mică visam să fiu profesoară, deşi acum nu cred că aş avea răbdarea necesară cu nişte copii. Apoi am vrut să devin doctor, iar, în clasa a XII-a, am decis să mă înscriu la Drept, pentru că asta mi-a plăcut şi părinţii mi-au spus să mă gândesc foarte bine ce carieră îmi doresc şi să aleg ceva ce-mi place", spune consilierul.

Acum Sorina participă , alături de prefect, la audienţe şi chiar răspunde unor petiţii. „Oamenii vin cu tot felul de probele la prefect şi vin din tot judeţul. Cele mai frecvente probleme sunt cele legate de terenuri sau despăgubiri", mai spune tânăra.

Şi-ar dori să lucreze ca şi notar

Chiar dacă se declară foarte mulţumită de jobul ei actual, Sorina spune că visul ei să lucreze ca şi notar. „Asta îmi place cel mai mult, nici măcar profesia de avocat nu mă atrage aşa de mult, am unele reţineri că mi s-ar potrivi", crede tânăra. Aceasta spune că în viaţă se ghidează mereu după zicala. „Niciodată să nu spui «niciodată»". Am ajuns să cred că aşa e cel mai bine, pentru că poţi ajunge oricând să faci ceva ce nu credeai că vei face vreodată", mai spune tănăra.

Ce-i place:

Sorinei îi place să se plimbe, să asculte muzică şi să îşi petreacă timpul liber alături de prietenii ei. „La persoanele din jur admir foarte mult sinceritatea", spune tânăra. Aceasta se declară o iubitoare a oraşului ei natal şi psune că nu s-ar vedea locuind în altă parte. „Îmi pace foarte mult Bistriţa şi cred că ceste un oraş care mi se potriveşte", mai crede Sorina. 

Ce nu-i place:

Sorinei nu-i place răutatea oamenilor. „Mă dezgustă profund oamenii care fac lucruri din răutate. Nu-mi plac nici persoanele invidioase ", explică Sorina Drecşan. Aceasta recunoaşte că o oboseşte unoeri aglomeraţia din oraşele mari, precum Clujul, pe care l-a cunoscut pe vremea studenţiei.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite