Sonia şi Marius Moldovan, întodeauna o pereche

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi gemeni dansează de mici
Cei doi gemeni dansează de mici

În lumea dansului sportiv sunt cunoscuţi ca gemenii care fac pereche. Au profitat de legătura specială dintre ei pentru a face performanţă pe ring.

 Sonia şi Marius Moldovan au păşit pentru prima dată  pe ringul de dans la vârsta de opt ani, la îndrumarea părinţilor. S-au îndrăgostit de mişcările în ritmul muzicii şi soarta a fost de partea lor, având avatajul de a fi pereche de la naştere. „Am început de mici. Mama a insistat ca noi să facem dans sportiv. Pentru noi a fost un mare avantaj că suntem gemeni, pe când alţi copii din grupa noastră nu aveau pereche, noi nu am întâmpinat niciodată această problemă", povesteşte Sonia. Legătura  specială dintre ei i-a ajutat întodeauna. „Era de-ajuns să ne uităm unul la altul ca să reuşim să ne sincronizăm şi să ştim exact ce mişcare urmează să facem. Deşi pare a fi o poveste faptul că gemenii au o legătură distinctă, la noi chiar aşa este", povesteşte Marius.

Au crescut în pas de dans

„Am crescut practic pe ringul de dans. Pe când alţi copii se jucau în spatele blocului cu mingea sau se uitau la desene animante, noi eram la antrenamente. Uneori ne antrenam şi câte şapte ore pe zi", mai spune Sonia. Dar faptul că şi-au petrecut copilaria muncind şi fiind tot timpul în cantonamente nu îi face să aibă vreu regret. „Într-adevăr, am crescut altfel decât alţi copii. Avem o viaţă plină de muncă , dar în acelaşi timp foarte frumoasă. Dansul îţi imprimă un alt stil de viaţă: eşti o persoană elegantă, graţioasă, eşti altfel", spune Marius.Şi cum orice sportiv îşi doreşte ca munca să îi fie apreciată şi luptă pentru asta, cei doi gemeni au participat, în timpul carierei lor, la sute de competiţii şi la multe dintre ele au ieşit învingători. Totuşi, sunt nemulţumiţi de faptul că în România dansul sportiv nu este apreciat la adevărata lui valoare. „Am făcut performanţă cu sprijinul finaciar al părinţilor şi până acum ne-am ales cu nişte cupe, nişte medalii şi un sac de diplome. La noi nu este apreciat dansul sportiv ca în restul ţărilor. Nimeni nu investeşte în dans. La noi singurul sport care contează este fotbalul", adaugă Marius.

Cămaşa buclucaşă

În 12 ani de dans cei doi au trăit emoţiile dinainte de competiţie, bucuria reuşitei, dezamăgirea înfrângerii, dar şi momente amuzante, de care îşi amintesc cu drag. „Cred că cel mai amuzant moment l-am trăit în finala unui concurs unde Marius a intrat pe scenă cu o cămaşa în mână. Noi terminasem de dansat şi, pentru că nu ne-am văzut pe lista finaliştilor, ne-am dus să ne schimbăm, însă nu am mai apucat pentru că ne-au strigat să mergem pe ring.Aşa că în graba aceea, am intrat unul într-o parte şi unul prin cealaltă, iar Marius era cu cămaşa în mână. A fost un moment destul de amuzant, dar arbitri au aşteptat până ce s-a îmbrăcat şi apoi am dansat", povesteşte, zâmbind, Sonia. Emoţiile cele mai puternice le-au trăit de fiecare dată când au urcat pe podium pe ritmul melodiei „We are the champions". „De fiecare dată când auzim această melodie ne trec fiorii", mai spune Sonia.

Ce le place

Gemenilor le place orice melodie pe care se poate dansa. Le place să danseze împreună ori de câte ori au ocazia şi nu numai pe ringul de dans, ci şi în cluburi sau la orice eveniment participă.

Ce nu le place

Marius nu suportă oamenii mincinoşi şi tradătorii, iar Sonia este deranjată cel mai tare de ipocrizie.

Întrebări şi răspunsuri

De ce nu aţi încercat să faceţi carieră într-o altă ţară?

 Ne-am gândit, dar, în primă fază, un contract în afara ţării este foarte scump şi trebuie să te susţii finaciar, mai ales că noi nu am vrut să ne despărţim ca şi pereche. Dacă mergeam, de exemplu, în Polonia să dansăm fiecare cu alt partener aveam şi posibilitatea de a face carieră, pentru că acolo dansul este susţinut şi plătit.

V-aţi gândit să deschideţi o şcoală de dans?

Da, dar, deocamdată, trebuie să ne ocupăm de studii. Facem coregrafie la „Sincron", grupul la care dansăm, facem cursuri cu miri şi cu copii, aşa că, cel puţin în următoare perioadă, nu avem timp.

Profil

Născuţi: 12 aprilie 1990, Bistriţa

Studii.: Studenţi la Universitatea Babeş Bolyai

Ocupaţie: Instructori de dans

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite