Singurul cinematograf din Bistriţa va fi împărţit frăţeşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

RADEF a acceptat să cedeze administraţiei locale două dintre cele trei săli ale unicului cinematograf din Bistriţa.Directorul Regiei de Distribuţie şi Exploatare, Marius Iuraşcu  spune că sălile A şi C sunt solicitate atât de Primăria Bistriţa cât şi de Consiliul Judeţean

Regia de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor "România Film" (RADEF) a acceptat să cedeze administraţiei locale o parte din singurul cinema din Bistriţa, după ce ani de zile a refuzat să accepte solicitările de preluare făcute de Primăria Bistriţa. Practic Cinema Dacia urmează să fie împărţit pe din două: sălile A şi C, adică sala cea mai mare precum şi cea destinată proiecţiilor pentru desene animate  urmează să fie predate administraţiei locale, în timp sala B va fi păstrată şi modernizată de regie pentru a deveni până în luna aprilie Caffe Cinema 3D .

 Directorul general al RADEF, Marius Iuraşcu spune că protocolul de predare va fi convenit în câteva zile cu autorităţile din Bistriţa: „Am avut mai multe discuţii de principiu cu reprezentanţii administraţiei locale şi le-am transmis că suntem gata să le transferăm în administrare sala A şi sala C. Pentru sala A există solicitări atât de la Primăria Bistriţa care vor să o transforme în sală multiculturală, dar şi de la Consiliul Judeţean pentru Centrul Creaţiei Populare. Cu sala cea mică nu ştiu ce intenţionează să facă", spune directorul de la RADEF. Momentul predării în administrare a celor două săli depinde, potrivit directorului Iuraşcu de înţelegerea dintre Primărie şi Consiliul Judeţean: „suntem dispuşi să semnăm un protocol cât de repede, rămâne să se înţeleagă între ei cei din administraţie locală", explică şeful RADEF. Protocolul standard al RADEF presupune că cei care preiau gratuit sălile se obligă ca timp de 15 ani să nu le schimbe destinaţia  şi să facă investiţii.

Primăria a pus deoparte 200 de mii anul acesta

Oficialii Primăriei Bistriţa nici nu se gândesc să piardă cinematograful în favoarea Consiliului Judeţean, iar municipalitatea a alocat bani pe bugetul din 2011 pentru a putea moderniza sala: „nu este un secret pentru nimeni că Primăria vrea să preia acest cinematograf de multă vreme, domnul primar a spus-o de nenumărate ori. În bugetul local am prins 200 de mii de lei pentru modernizarea sălii A, pentru situaţia în care, dacă o preluăm să spunem din aprilie, să nu ne uităm la ea fără să putem face modernizări", spune purtătorul de cuvânt al Primariei Bistriţa, Mihai Ruşti. De celaltă parte Consiliul Judeţean susţine prin purtătorul de cuvânt Geea Balazsy că nu au existat cereri oficiale de preluare a cinematografului: „nu ştiu să existe aşa ceva, am întrebat şi secretarul, pe domnul Redl, nu ştim la ce se referă directorul RADEF", spune Geea Balazsy.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite