Siebenburgen, brand comun al oraşelor Transilvănene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul Turistic Medieval s-a deschis vineri
Târgul Turistic Medieval s-a deschis vineri

Reprezentanţii celor şapte cetăţi săseşti din Transilvania, Bistriţa, Mediaş, Sebeş, Cluj-Napoca, Sighişoara, Braşov şi Sibiu au pus sâmbătă la Bistriţa bazele unei viitoare colaborări în vederea promovării comune şi reciproce

Specialişti din domeniul arhitecturii, a culturii şi a patrimoniului celor şapte oraşe s-au întâlnit la Bistriţa în cadrul primei ediţii a Congresului Siebenbugen. În cadrul Târgului Turistic Medieval, fiecare dintre cele şapte oraşe au avut amenajat câte un stand în care s-au prezentat materiale promoţionale. Trecătorii care se opreau pe la aceste standuri primeau pliante cu ofertele turistice ale oraşelor şi erau invitai în vizită. Cel mai interesant stand a fost cel al Sighişoarei, aceştia rămânând fără materiale promoţionale încă de duminică dimineaţa. „Mai avem doar pliante de la unităţile de cazare, cele despre Sighişoara ni s-au terminat încă de ieri. Aveam hărţi ale oraşului medieval şi broşuri de prezentare ale obiectivelor turistice", a explicat reprezentatul standului sighişorean.

Discuţiile din timpul Congresului au convers în general spre consolidarea unei colaborări între municipii în vederea promovării turismului şi a culturii specifice fiecărui oraş.„Am reuşit să închegăm legături cu oraşele din Transilvania, şi să discutăm un pachet comun de promovare, pentru ca în viitor Siebenbugen să devină un brand naţional. În urma discuţiilor am înţeles că estistă multe lucruri care ne unesc şi, deşi există numeroase interese individuale de promovare, cel mai bine este să încercăm tot împreună, printr-o asociere", a explicat Ovidiu Creţu, primarul Bistriţei.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite