UPDATE: Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Judeţean cercetat pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit procurorilor bistriţeni medicul Dan Ştefănescu a fost surprins în flagrant în timp ce lua 400 de lei de la un pacient care l-a denunţat

Flagrantul a fost instrumentat luni, 7 februarie  în Spitalul Judeţean de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud. Purtătorul de cuvânt al Parchetului, Angela Sângeorzan a declarat astăzi  că medicul urolog a fost denunţat de un pacient, care a ajutat la instrumentarea flagrantului: „acţiunea a fost realizată în urma unui denunţ împotriva doctorului Ştefănescu făcută de un pacient care a reclamat că doctorul i-a pretins 400 de lei pentru a îi pune un diagnostic cu care să se prezinte la Comisia de expertiză “Potrivit purtătorului de cuvânt este vorba de un pacient din zona rurală,  bolnav cronic, aflat în gradul doi de invaliditate şi care se afla sub supravegherea medicală a doctorului Ştefănescu de 10 ani, iar adeverinţa era necesară pentru păstrarea sa în grupa 2 de invaliditate. „Medicul este cercetat acum pentru luare de mită, infracţiune care se pedepseşte cu inchisoarea de la 3 la 12 ani. Deocamdată medicul nu a fost audiat, va veni la audieri cu avocatul său“, a mai precizat procurorul. Potrivit acestuia medicul Ştefănescu a mai fost cercetat pentru aceleaşi fapte în urmă cu mai mulţi ani, însă atunci s-a dispus neînceperea urmăririi. penale. Purtătorul de cuvânt al Parchetului a mai spus că, fiind vorba de o sumă mică nu s-a dispus reţinerea şefului de secţie, însă că nu este exclus, în funcţie de evoluţia cercetărilor şi obţinerea de noi probe, ca procurorul de caz să recurgă la o asemenea măsură.

Doctorul tace

Contactat telefonic de Adevărul de Seară, doctorul Ştefănescu a refuzat orice declaraţii: „sunt ocupat, am mult de lucru, nu am ce să vă spun“, au fost singurele comentarii ale şefului de secţie de la Urologie.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite