Şeful IGPR, la Bistriţa: „Încurajez poliţiştii să facă uz de armă când situaţia o cere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chestorul Liviu Popa, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), a fost prezent azi, la Bistriţa, la instalarea oficială în funcţia de inspector-şef al IPJ BN a lui Ioan Ovidiu Mureşan. Acesta spune că îi încurajează pe poliţişti să folosească tot ce au în dotare, inclusiv pistolul.

Şeful IGPR a făcut o scurtă vizită, azi, la Bistriţa, pentru a-l instala oficial pe Ioan Ovidiu Mureşan în funcţia de inspector-şef al IPJ BN şi a lui Ciprian Buta în funcţia de adjunct şef al aceleiaşi instituţii. După citirea ordinelor de numire, chestorul Popa a afirmat că, odată cu instalarea oficială a noii conduceri, doreşte o creştere a gradului de siguranţă publică în judeţ.

Focuri de armă într-un cartier al Bistriţei

Sectoristul, mai multe atribuţii

Acesta a mai vorbit despre proiectul de reorganizare a poliţiei române care urmează să fie supus aprobărilor. Potrivit acestuia, poliţia de proximitate se va mări ca efectiv şi creşte rolul poliţistului de sector. „Mărirea ca efectiv a poliţiei de proximitate înseamnă transferarea unor colegi de la alte structuri cum ar fi de la ordine publică sau mica criminalitate. Circa 3.000-5.000 de locuitori vor fi arondaţi unui sector de proximitate", a explicat chestorul Popa.

Cât priveşte poliţistul de sector, acesta va dobândi competenţe de cercetare a unor infracţiuni simple şi a unor infracţiuni contravenţionale.

Arma din dotare trebuie folosită

Şeful IGPR e evitat să spună câţi poliţişti îşi vor pierde locul de muncă atunci când se vor pune în practică mult-anunţatele disponibilizări. El a declarat că se va face o evaluare a fiecărui poliţist în funcţie de anumite criterii, inclusiv cel de competenţă. „Susţin aceste disponibilizări. Cred că trebuie făcute în avantajul populaţiei. Sunt colegi care nu sunt compatibili cu meseria de poliţist, iar aceştia nu au ce căuta în poliţie", susţine chestorul Popa.

Acesta a transmis un mesaj poliţiştilor să nu fie timizi şi să folosească arma din dotare când situaţia o impune. „Chiar încurajez poliţiştii să facă uz de armă când situaţia o cere. E un semn de fermitate", adaugă Liviu Popa. Declaraţia vine ca urmare a focurilor de armă trase sâmbătă seara, într-un cartier bistriţean, de un poliţist care încerca astfel să-l facă pe un tânăr de 19 ani, acuzat de furt calificat în nouă dosare penale, să se predea.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite