Şeful CJ Bistriţa-Năsăud:Primari PDL mi-au spus că ei nu le pot cere cetăţenilor să nu meargă la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, care este şi lider judeţean al PSD, a declarat că, în opinia sa, peste 50% din populaţia judeţului Bistriţa-Năsăud va vota la referendum.

"Trebuie să decidă oamenii, nu domnul Băsescu, nu domnul Barroso, nici măcar doamna Merkel. Îi rog pe primarii USL, chiar şi pe cei ai PDL, să-i ajute pe cetăţeni să-şi exercite dreptul la vot aşa cum le dictează conştiinţa. Pe cei ai USL, normal, îi rog să spună DA, pentru ca de duminică să încetăm cu circul şi să ne putem ocupa de administraţie. Noi, din cauza băţului pe care domnul Băsescu îl bagă prin gard în fiecare zi, nu putem să ne ocupăm de lucrurile serioase, care îi interesează pe cetăţeni. O să-i rog pe toţi să îşi mobilizeze oamenii la vot. E vorba de mândria mea de român", a spus Moldovan.
El a declarat că a stat de vorbă şi cu mai mulţi primari PDL despre modul în care aceştia se vor implica la referendum. "Am vorbit şi cu primari PDL, unii dintre ei au spus că nu le pot cere cetăţenilor să nu meargă la vot. Sunt convins că primarii PDL nu vor fi atât de interesaţi de referendum. Circulă zvonuri despre practici, că oamenii care trăiesc greu - şi fiecare are câte un caiet pe la magazin, pâine, ulei pe datorie - sunt chemaţi să aducă buletinul, până luni, ca să scape de cont", a declarat Emil Radu Moldovan.
El a adăugat că este o "practică cunoscută" sprijnirea oamenilor din diferite zone, care sunt mai în vârstă sau se deplasează mai greu, să-şi exercite dreptul la vot.
"Cred că e un lucru mai mult decât normal în condiţiile în care îl sprijini pe un om să-şi exercite dreptul la vot, decât condiţionându-l şi oprindu-l. (...). Sigur, ar fi de dorit ca spiritul civic al populaţiei să fie cu mult mai crescut şi să nu fie nevoie de o astfel de mobilizare", a spus Moldovan.
Colegiul Director al PDL a decis, marţi, să îndemne alegătorii să nu participe la vot la referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.


Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite