Se caută donatori de AB4 negativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de Tranfuzii Sanguine din Bistriţa mai are o singură unitate de sânge din grupa AB 4 negativ şi face un apel către toţi donatorii bistriţeni să contribuie la completarea stocului. Doar şase tineri donatori de AB4 negativ există la centrul de recoltare, iar aceştia nu pot dona din nou mai devreme de opt săptămâni

Marius Cîrcu, purtătorul de cuvânt al Centrului de de Transfuzii Sanguine Bistriţa , spune că, în ciuda deficitului de sânge pentru această grupă, numărul donatorilor în primele două luni ale acestui an a crescut faţă de aceleaşi perioade de anul trecut. „În ianuarie am avut 437 de donatori, daţă de 330 de anul trecut, iar luna aceasta, 330 faţă de 284 în februarie 2009", spune Cîrcu. Donatorii beneficiază de un set de analize gratuite în valoare de 280 de lei (HIV, diabet, colesterol, leucemie, sifilis, hepatita B şi C), primesc o zi libera de la muncă, iar celor care sunt din altă localitate decât Bistriţa li se decontează biletul de transport. Donatorii mai primesc şi  tichete de masă în valoare totală de 61 lei.

La fiecare recoltare donatorilor li se prelevă o cantitate de 400 de mililitri de sânge. Pentru a evita stările de leşin, destul de frecvente, donatorii sunt sfătuiţi să ia micul-dejun înainte de a veni să doneze sânge.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite