Şcolile din Bistriţa spun pas grevei, dar administraţia publică închide ghişeele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bistriţenii care au nevoie de autorizaţii de la Primărie, Consiliu Judeţean sau au treabă pe la ghişeele de la Finanţe ar trebui să-şi reprogrameze vizita prin instituţiile statului, deoarece mîine majoritatea acestora vor rămâne închise.

CITEŞTE ŞI:

„Grevă de catifea“, la Braşov

Potrivit liderilor de sindicat mâine funcţionarii publici nu lucrează pentru că au semnat pentru grevă de solidaritate. Primăria Bistriţa a anunţat grevă generală începând de luni. Primarul Ovidiu Creţu spune că a fost notificat de sindicat în privinţa acţiunilor de protest şi că funcţionarii se prezintă la muncă, însă doar atât.  În primăriile din judeţ se vor emite doar certificate de deces, anunţă liderul Sindicatului „Ardealul", Gavril Iliuţ, organizaţie care reuneşte funcţionarii din  51 de primarii,Consiliului Judeţean, Evidenţa Informatizată a Persoanei: „Greva a fost cerută de jos în sus, de la angajaţii primariilor care mi-au spus că aşa nu se mai poate" a precizat Iliuţ. Şi Finanţele închid mâine toate ghişeele, iar Trezoreria nu încasează şi nici nu face mâine plăţi, potrivit lui Aron Costel, şeful sindicatului din această instituţie.

Comunitarii muncesc  

 Singurii angajaţi ai Primăriei Bistriţa care lucrează mâine vor fi poliţiştii comunitari, membri ai "Sed LEX",  alt sindicat decât cel din care fac parte funcţionarii. În schimb angajaţii de la Protecţia Copilului, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Casa Judeţeană de Pensii şi ei afiliaţi la "Sed LeX" nu vor lucra luni.

Doar urgenţele în Spital

Medicii, asistentele şi cadrele medicale auxiliare fac grevă luni, însă acoperă o treime din cazuri, potrivit lui Viorel Viţelariu, liderul Sanitas „De luni dimineaţa, de la ora opt suntem în grevă de solidaritate de o zi. Va trebui să asigurăm urgenţele şi asistenţa medicală la cazurile grave. Tot în grevă sunt asistenţii din dispensarele şcolare şi cabinete de medicină de famile„ declară  Viorel Viţelariu.

 Profesorii indecişi

Doar jumătate din şcolile din judeţ intră mâine în greva generală. „Au semnat pentru grevă profesorii din 52 % dintre şcoli", spune profesorul Ioan Duicu, vicepreşedinte la FSLI Bistriţa-Năsăud. La Colegiul Liviu Rebreanu nu va fi mâine grevă, pentru că nu au semnat jumătate pentru protest, confirmă  Lucia Vişovan, şeful Sindicatului din colegiu. Nici profesorii de la Colegiul Andrei Mureşanu nu vor intra în grevă pentru că sindicatul nu a mai reuşit de data aceasta să strângă numărul semnăturilor necesare. La Generală 4 doar gimnaziul face grevă, copiii din şcoala primară fiind aşteptaţi la cursuri. Situaţia este ambiguă la multe şcoli din oraş, dar Inspectoratul Şcolar dă asigurări că Bacalaureatul se va ţine fără probleme. 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite