Două pungi de sare sămânţă de scandal politic la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Stefan Sangeorzan este printre cei mai revoltati edili din judet
Primarul Stefan Sangeorzan este printre cei mai revoltati edili din judet

Primarul din Feldru, Ştefan Sângeorzan, o acuză pe comisarul şef al Protecţiei Consumatorilor din Bistriţa, Dina Suciu, că a amendat magazinul soţiei sale pe considerente politice cu 7.000 de lei.

Pe data de 21 noiembrie, comisarii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Bistriţa-Năsăud au efectuat un control la magazinul deţinut în Feldru de soţia primarului şi a amendat-o pe aceasta cu 7.000 de lei pentru „două pungi de sare". Primarul susţine că acţiunea a fost una politică. „Au venit Finanţele şi i-au dat amendă 2000 de lei,au venit cei de la Mediu şi i-au dat 1000 de lei amendă, iar zilele trecute a venit şi Protecţia Consumatorului, care s-a transformat mai nou în protecţia partidului, şi a amendat-o cu 7000 de lei pentru două pungi de sare care nu erau inscripţionate, nu scria dacă era sau nu iodată. Ca urmare, vom închide magazinul", a declarat luni primarul Ştefan Sângeorzan.

Şefa Protecţiei Consumatorilor, Dina Suciu, spune însă că amenda dată a reprezentat minimul prevăzut de lege şi că acel control a fost unul tematic organizat pe toată Valea Someşului. „Pe teritoriul României este interzisă comercializarea cu amănuntul a sării. Singurele modalităţi de comercializare permise sunt în farmacii şi în plafaruri în ambalaje de 0,5 kilograme, or la data controlului noi am găsit acolo, saci de sare pe care îi desfăcea şi comercializa sarea vrac sau în pungi ambalate de dumnealui în pungi de două kilograme. Şi vă spun că cuantumul amenzii a fost minim pentru că legea spune că putem să-i dăm între 5.000 şi 25.000 de lei. orice ar spune dumnealui poate fi combătut pentru că eu am poze de acolo. O altă parte a amenzii a fost pentru că avea spre comercializare legume şi fructe pentru care nu putea să ne pună la dispoziţie actele doveditoare privind provenienţa, pentru asta i s-a aplicat o amendă de 2.000 de lei", susţine pentru Adevarul, comisarul Dina Suciu. Pe lângă cele două amenzi,şefa de la Protecţia Consumatorlui spune că i-a dat şi două avertismente scrise, unul pentru că nu avea certificatul de analiză metrologică la cântar şi un al doilea pentru că vindea produse care nu aveau trecute informaţiile în limba română pe ele. „Atâta timp cât vrei să te acoperi sub umbrela unui partid politic nu este în regulă. Dar nu este dreptul meu să comentez, să comenteze consmatorii", concluzionează Dina Suciu.

Potrivit acesteia, la nivelul judeţului, în ultimii doi ani nu au mai găsit sare vrac la comercializare la niciun magazin. „Este prima dată când am găsit sare comercializată din sac. Nu am mai întâlnici nici în Feldru nici într-un alt loc din judeţ aşa ceva", susţine comisarul şef.

Primarul din Feldru spune că va constesta în instanţă procesul verbal întocmit de comisarii bistriţeni.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite