Şase posturi minus la Casa de Sănătate din 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud va rămâne cu mai puţin de 50 de angajaţi după ce la nivel naţional s-a decis reducerea numărului de angajaţi.

La începutul anului, instituţia şi-a început activitatea cu 55 de posturi, dintre care doar 53 erau ocupate, două fiind eliberate prin pensionare. Potrivit Ordonanţei Urgenţă a Guvernului, 97/2010, toate Casele din ţară vor avea redus numărul de personal. "După o întâlnire a Consiliului de Administrare a Casei de Asigurări, s-a decis numărul de posturi pentru fiecare judeţ în parte, iar la Bistriţa vom rămâne 49", explică directorul Szekely Vilhelm.

S-a decis deja şi cine anume va pleca, este vorba de un pensionar militar la serviciile căruia se va renunţa, o persoană care ar trebui să se pensioneze în februarie va părăsi instituţia începând cu 1 ianuarie, şoferul instituţiei şi un funcşionare care a primit cel mai slab calificativ pentru activitatea din ultimii cinci ani. Szekely consideră că instituţia se va descurca foarte greu în continuare. „În prezent ne este foarte greu şi cu actualul număr de angajaţi, cu atât mai mult de anul viitor. Acum ne ducem de lucru pe stickuri acasă şi lucrăm şi în afara orelor de serviciu, pentru că nu avem încotro. Noi gestionăm al doilea buget ca şi mărime din judeţ şi, cu toate astea avem un număr foarte mic de angajaţi", explică directorul instituţiei. 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite