Sărbători cu iluminat de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru economie la bugetul local, anul acesta instalaţiile de lumini sunt peticite. Muncitorii lucrează de zor în această săptămână în speranţa că luminile festive vor fi pornite în 1 decembrie.

Lucrătorii de la Direcţia de Servicii Publice sunt cei care verifică zilele acestea dacă becurile instalaţiilor festive mai sunt funcţionale şi le repară pe cele stricate.

Vor fi controlate peste trei mii de metri liniari de ghirlande luminoase ce vor lumina străzile Dornei, Independenţei, General Grigore Bălan, Gheorghe Şincai, Alexandru Odobescu, Bulevardul Decebal, strada Andrei Mureşanu, Năsăudului, Piaţa Centrală, 1 Decembrie şi strada Gării. „Nu vom investi mulţi bani pentru împodobirea oraşului pentru că nu are sens, atâta timp cât au putut fi reparate cele de anii trecuţi", spune George Avram, viceprimarul municipiului Bistriţa. Aproape toate ghirlandele au fost cumpărate în 2006 şi costă în jur de 150.000 de lei.

Zece brazi pentru pietonal

Singura investiţie de anul acesta va fi făcută pentru împodobirea pietonalului. Vor fi montaţi zece brazi înalţi de cinci metri, care vor fi acoperiţi cu perdele de lumini. Pentru înfrumuseţarea pietonalului în „haine de sărbătoare", municipalitatea va trebui să scoată din vistieria bugetului local 9.000 de lei. „Am vrut să creem un aspect mai frumos sărbătorilor de iarnă în centru. Brazii sunt singura investiţie. Ne grăbim cu repararea instalaţiilor ca să le putem da drumul de 1 decembrie", a mai adăugat viceprimarul. Bistriţenii  că primăria strânge cureaua când vine vorba de investiţii în iluminatul de sărbători. „Acuma pe criză asta e ceva normal şi ar trebui să ne mai aşteptăm la situaţii de genul ăsta. Cred că sunt şi alte lucruri mai importante unde se poate investi", a spus bistriţeanul Rareş Ţihu.

Biserica Evanghelică, în centrul atenţiei de Revelion

Municipalitatea a decis ca până de Revelion schelele de pe turnul Bisericii Evanghelice să fie îndepărtate. Şi tot turnul va fi decorat anul acesta cu două globuri uriaşe aurii, donate de Primăria din Herzogenrath . „Spre deosebire de anul trecut când am evitat artificiile din cauza distrugerii turnului, acum vom avea de Revelion un foc de artificii, dar pentru că este criză nu vom organiza anul acesta concert", anunţă Ovidiu Creţu, primarul oraşului Bistriţa.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite