S-a inaugurat SMURD Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cadrul SMURD Bistriţa vor lucra peste 30 de voluntari
În cadrul SMURD Bistriţa vor lucra peste 30 de voluntari

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din judeţul nostru a primit azi undă verde din partea lui Raed Arafat, Ministrul Secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătăţii. Bistriţa a devenit astfel judeţul cu numărul 30 din ţară unde există SMURD

Trei ambulanţe şi un echipaj mobil de terapie intensivă, sub egida SMURD, vor putea interveni de acum pentru a salva vieţi în judeţul Bistriţa-Năsăud. Victimele accidentelor grave de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, vor avea o şansă în plus la viaţă pentru că la locul accidentelor, de azi înainte, se va putea deplasa şi un echipaj mobil de terapie intensivă.

Echipajul de terapie intensivă e împrumutat

Luată cu împrumut de la SMURD Târgu-Mureş, ambulanţa de tip C1, va putea asigura asistenţă medicală de urgenţă la cel mai înalt nivel. „SMURD Bistriţa este un pas înainte pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi implicit pentru asistenţa medicală de urgenţă. Sincer, nu credeam că o să reuşim să aducem aici şi un echipaj de reanimare, dar am reuşit", a spus Raed Arafat, Ministru Secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătăţii. Inventatorul SMURD România a fost prezent azi la Bistriţa pentru a da startul celui de-al 30-lea serviciu medical de urgenţă judeţean din ţară.

Ambulanţele SMURD sunt costisitoare

SMURD Bistriţa-Năsăud are trei ambulanţe clasice de tip B2 şi una de terapie intensivă de tip C1. O ambulanţă clasică costă aproape 75.000 de euro, iar cea pentru reanimare atinge 140.000 de euro. Autorităţile speră ca într-un an de zile să cumpere încă una pentru reanimare, cu bani din fonduri structurale.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite