Bistriţa: Complet nevăzător face turul României pe bicicletă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nevăzătorul pedalează alături de cel mai bun pieten al său pe o bicicletă tandem. Florin Georgescu, un psiholog care şi-a pierdut vederea încă de la 14 ani, s-a aventurat să înconjoare ţara într-un tur al voinţei pe bicicletă. Acesta, alături de alţi doi prieteni, vor parcurge peste 2.400 de kilometri.

Florin Georgescu, Alexandru Racanel şi George Stan, au ajuns ieri la Bistriţa după ce au străbătut peste 600 de kilometri pe bicicletă. Cei trei au ponit de o săptămână din Bucureşti, au trecut prin Buzău, Focşani, Bacău, Piatra Neamţ, Topliţa  Gheorgheni, iar următorul obiectiv este Baia Mare. Scopul  iniţial al acestei cursei a fost unul umanitar. Băieţii au încercat să-l ajute pe unul dintre prietenii lor, a cărui stare de sănătate este foarte gravă. Aceştia nu au fost, însă, sprijiniţi în iniţiativa lor, dar au continuat să răspândească mesajul turului pe care îl fac, un mesaj al voinţei.  Florin Georgescu şi Alexandru Racanel parcurg kilometru după kilometru pe o bicicletă tandem pe care au reuşit să o achiziţioneze cu ajutorul membrilor asociaţiei „BateŞaua să priceapă iapa”.

Evadare din „cotdianul gri”

Florin Georgescu spune că au dar startul acestui tur al României atât pentru a evada din „cotidianul gri”, dar mai ales pentru a transmite tuturor un mesaj pozitiv. „Dacă unul ca mine se poate urca pe bicicletă şi poate face atâţia kilometri, înseamnă că efortul  nu e chiar atât de mare şi e doar o chestiune de voinţă. Ne dorim ca demersul nostru să le arate oamenilor că, în faţa obstacolelor, suntem în mare măsură la fel, şi că dincolo de unele neputinţe fizice evidente, cel mai important este să îţi doreşti ca prin voinţă să-ţi depaseşti limitele, limite impuse, de cele mai multe ori, de ceea ce aşteaptă ceilalţi de la noi şi, rareori, de adevărata noastră putere de a face”, spune Florin.

Turul României cu repetiţie

Cei trei au mai pornit odată în turul României, la jumătatea lunii august,  însă au avut un accident, motiv pentru care cursa a fost suspendată. Tudor Şerban, bistriţeanul care i-a găzduit pe cei trei aventurieri şi care a fost coleg de facultate cu Florin Georgescu, spune că fostul său coleg este o persoană cu o voinţă de fier şi că, deşi a căzut de pe bicicletă şi a suferit lovituri destul de grave, a insistat să ducă la bun sfârşit ce şi-a propus. „Ştiu că au mai încercat odată, dar au căzut şi căzătura a avut urmări destul de grave, din câte ştiu, au stat mai bine de o lună ca să-şi revină”, povesteşte Şerban.

30 de oraşe traversate

Cei trei biclişti au pornit, ieri, de la Bistriţa înspre Sighetul Marmaţiei, unde vor vizita, astăzi, „Memorialul Durerii” şi se vor întâlni cu un alt prieten de-a lor, căruia îi lipseşte un picior şi care, anul trecut, a făcut şi el turul României  pe bicicletă.  Următoarul oraş spre care se îndeaptă aceştia este Baia Mare. În total, aceştia vor străbate în cursa lor peste  2.400 de kilometrii şi vor trece prin 30 de oraşe ale ţării. În turul lor aceştia îşi mai propun să  promoveze cicloturismul şi utilizarea bicicletei ca mijloc de locomoţie cu impact zero asupra mediului înconjurator.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite