Rodica Lup creşte de opt ani copiii altora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rodica Lup creşte copiii altora pentru că îi iubeşte foarte mult
Rodica Lup creşte copiii altora pentru că îi iubeşte foarte mult

La 46 de ani Rodica Lup se consideră o femeie împlinită sufleteşte datorită faptului că prin mâinile ei de mamă au trecut până acum 20 de copii, dintre care doar doi sânge din sângele ei

Rodica Lup s-a născut şi a crescut într-o familie simplă din localitatea Rebrişoara, unde a învăţat că rolul de mamă este ceva ce se învaţă foarte uşor. Erau şase fraţi, iar ea era sora cea mai mare şi totodată cea care avea grijă de frăţiorii ei. Alături de mama ei a deprins tainele de a fi mămică, chiar dinainte să devină chiar ea una. „Îmi plăceau copiii mici foarte mult şi toată viaţa mea i-am îngrijit: fie ei fraţii mei, copiii unchilor mei, ori ai verişorilor mei", spune Rodica Lup.

A încercat şase ani să devină mamă

Visul ei de-a deveni mamă s-a împlinit abia după şase ani de la căsătorie. La 25 de ani a născut primul copil, un băiat, iar după doi ani a venit pe lume şi o fetiţă. Apoi, datorită faptului că nu a mai putut deveni mămică, s-a decis alături de soţul ei să îngrijească de copiii părăsiţi de soartă. A avut grijă de micuţi bolnavi, sau de unii care nu îi aveau aproape pe părinţii lor naturali. „Dacă eu nu am putut face copii mai mulţi, am zis că numai aşa, pot să îmi satisfac dorinţa de a creşte suflete de om în ograda mea", a mai spus Rodica Lup. Mai târziu, a devenit asistent maternal şi a putut lua în grijă bebelaşi abandonaţi la naştere, de care s-a ataşat tare mult. „Nu condamn mamele care şi-au părăsit copiii, eu cred că nu trebuie să judecăm pe nimeni, pentru că este cineva acolo sus să judece pe toată lumea", a mai adăugat Rodica.

„Mama Rodica" păstrează legătura cu toţi copiii

Primul copil de care a avut grijă a fost o fetiţă de doar şase luni de zile, care avea o mână şi un picior rupte. Pentru micuţa Andreea, Rodica a fost nevoită să facă naveta la un spital de recuperare din Cluj, de câteva ori pe săptămână ca să o salveze. „M-am ataşat mult de ea, am iubit-o foarte mult. Acum are 25 de ani şi continuăm să păstrăm legătura. Mă sună mereu să mă întrebe ce fac", a spus cu ochii umeziţi de lacrimi Rodica. Un alt micuţ pe care l-a îndrăgit foarte mult a fost Daniel. Pe el, ar fi vrut să îl adopte, dar nu a fost să fie. „El a fost adoptat de o altă familie din Mureş. Vorbim însă des, mai ales pe internet şi aşa îmi mai trece dorul de el. De ziua lui, i-am făcut un tort de fructe, l-am pozat şi i l-am arătat pe calculator. A fost foarte fericit", a zis femeia. Numitorul comun care există între toţi copiii pe care i-a avut în grijă este faptul că toţi i se adresau cu „mama Rodica". „Eu i-am crescut pe toţi cu inima şi îi iubesc pe toţi la fel. Pentru toţi eu sunt «mama Rodica»", a spus cu zâmbetul pe buze femeia. În prezent are în grijă patru suflete: un băiat de 15 ani, două fetiţe de şase ani şi un băieţel de şase luni de zile.

Ce-i place:

Să gătească pentru copii, în special tort de fructe. Îi place când simte că micuţii sunt fericiţi lângă ea şi că păstrează legătura cu ea, chiar şi atunci după ce devin adulţi.

Ce nu-i place:

Să o mintă copiii. Crede că minciuna nu ar trebui să existe niciodată, mai ales în relaţia mamă - fiu sau fiică.

Întrebări şi răspunsuri:

Credeţi că vi s-ar fi potrivit o altă „meserie", în afară de cea de mamă?

R.L.: Sincer eu cred că nu aş putea face altceva mai bine decât să cresc copii. Şi peste 5 şi peste 10 ani tot mamă de copii mici o să fiu.

 Este ceva fără de care nu aţi putea trăi?

Dacă nu ar fi soţul meu, care este pensionar şi care mă ajută foarte mult în creşterea copiilor, eu nu aş rezista.

Profil:

Data naşterii: 18 noiembrie 1963

Locul naşterii: Rebrişoara

Stare civilă: căsătorită

Familie: are doi copii naturali: un băiat de 21 de ani şi o fată de 18 ani

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite