Bistriţa: Rockul bistriţean se pune în mişcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupele de rock din Bistriţa îşi acordează astăzi chitările electrice în Pădurea Schulervald, în cadrul celei de a patra ediţii a Galei Rockului Bistriţean. Susţinut de câţiva tineri care au revitalizat la Bistriţa „trendul” de a face repetiţii la chitară şi tobe cu prietenii, într-un subsol, Gala Rockului Bistriţean este singura manifestare de acest gen din oraş.

Iniţiat de mai vechea trupă Prefix 990, evenimentul este susţinut de câteva formaţii mai tinere care s-au format recent: GAFA, Escape From şi Epilogue.

Evadare din banal

Cristi, Mihai, Alex, Nucu şi Luci au dorit o evadare din banal: aşa că, s-au unit în trupa Escape From.  Sun nişte tineri între 17 şi 19 ani şi, de mai bine de un an, îşi desfăşoară reptiţiile într-unul dintre spaţiile de subsol a Centurlui cultural Municipal. Cântă rock. „A nu se înţelege pop-rock”, subliniază băieţii, cărora li s-a întâmplat d emulte ori să fie mediatizaţi sub egida acestui gen muzical. Mihai şi Nucu se ocupă de versuri. Nocturnofobia” şi „Lose myself” sunt două dintre piesele pe care le interpretează. Cântă atât melodii compuse de ei, cât şi piese consacrate ale altor formaţii. Trupa lor favorită este Metalica.

O „gafă” oportună

Alţi patru băieţi care s-au reunit după acest model consacrat „adolescentin” sunt Gabriel Chiş, Andrei Moldovan, Florin Timar şi Alin Unchiu, care au format trupa GAFA, după iniţialele prenumelor. Aceştia cântă heavy metal, un gen mai vechi, dar din categria „oldies but goldies”, spun ei. Cei patru se întâlnesc regulat după amiezile, într-un subsol, evident, pentru repetiţii. Totul a început dintr-un hobby... şi a continuat cu un concert. Băieţii au concerta îmn premieră în clubul Just Fine, iar gala Rockului Bistriţean va fi deja a doua ieşire pe scenă, şi cea mai importantă. Metalica, Ramstein, U2, Deep Purple, Led Zeppelin se numără printre trupele lor favorite.

Mai multă cultură urbană

Gabi Cociş, solistul trupei Prefix 990 susţine, prin această gală a rockului, promovarea culturii urbane şi a activităţilor destinate tineretului. „Gala Rockului Bistriţean înseamnă unicul eveniment care se face la Bistriţa pe această linie. De aici se vede şi interesul autorităţilor locale pentru tineri”, comentează solistul.  În concerul din cadrul galei, trupa Prefix 990 se bazează mai ales pe piesa „Unde eşti”, care este cotată printre şlagărele anului la Radio România  şi aşteptă să fie votată de către bistriţeni pe Şlagăr Top. Alături de Prefix şi trupele prezentate vor mai concerta formaţia Epilogue, tot din Bistriţa, şi Black Diamonds, trupă invitată din Reghin. 
 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite