Şoferul care şi-a omorât tatăl a fost eliberat de judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un complet al Judecătoriei Bistriţa a decis în această după amiază că autorul accidentului mortal de ieri din Teaca poate fi cercetat în libertate

Judecătorii au hotărât miercuri după amiază punerea în libertate a lui Ovidiu Lăcătuş, şoferul de 35 de ani,  care a provocat marţi la Teaca accidentul, în urma căruia a murit propriul său tată. Bărbatul a fost reţinut la câteva ore după accident, de poliţiştii care au constatat că şoferul se urcase băut bine la volan. Ei cred că aceasta a fost şi motivul pentru care, într-o curbă de pe drumul dintre Teaca şi Viile Tecii acesta a pierdut controlul volanului, iar maşina a pătruns pe celălalt sens de mers, după care s-a răsturnat  pe un câmp.

Accident cu patru victime în Teaca

Autorul accidentului mortal de la Teaca reţinut de poliţişti

Tatăl conducătorului auto, un bărbat de 75 de ani din Teaca, Ioan Lăcătuş a murit la câteva minute de la producerea accidentului.  Mama şoferului a suferit şi ea răni uşoare, însă un alt pasager din autoturism, Ştefan C. din Viile Tecii a fost grav rănit. „La  prima testare cu aparatul etilotest şoferul avea 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat", explică purtătorul de cuvânt al IJP, Antonela Gorgan unul dintre motivele pentru care poliţiştii l-au reţinut pe şoferul imprudent. Judecătorii au considerat însă că nu este suficient pentru un mandat de arest şi l-au lăsat în libertate pe şofer.

Curbă cu probleme

Zona în care s-a produs accidentul de marţi din Teaca a mai făcut victim şi până acum : „este o porţiune de drum întins, după care apare o curbă strânsă. În urmă cu câteva luni într-un accident, exact acolo, unui bătrân i-a fost retezat piciorul, iar un tânăr a murit în urmă cu doi ani în acelaşi loc", povesteşte primarul din Teaca, Iustian Muntean.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite