Reprezintă Bistriţa în finala Campionatului Naţional de Gimnastică Ritmică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodora Cimpoeşu se antrenează în noul ei costum roz
Teodora Cimpoeşu se antrenează în noul ei costum roz

Teodora Cimpoeşu este una dintre fetele lotului din Bistriţa-Năsăud care se bat pentru titlul de campioană naţională. După o absenţă de 10 ani, Bistriţa găzduieşte Cupa Finală a Campionatului Naţional de Gimnastică Ritmică de Junioare şi Senioare.

Pentru trei zile, Bistriţa a devenit capitala performanţei şi eleganţei în gimnastică. De ieri se întrec la sala polivalentă din parc cele mai bune gimnaste. Fetele, cu vârste cuprinse între 10 şi 22 ani, au venit din Baia Mare, Reşiţa, Braşov, Oradea, Arad, Iaşi, Piteşti, Bucureşti şi Oradea cu gândul de o ocupa un loc pe podium.

image

Bistriţa-Năsăud intră în concurs, la categoria junioare, cu cinci gimnaste de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) din oraş (Ioana Bârsan, Ştefania Oltean, Karina Gălan, Cosmina Pondriş şi Teodora Cimpoeşu). Una dintre acestea, Teodora Cimpoeşu, e o fetiţă de 10 ani care promite multe Ea practică gimnastica de când avea 5 ani. La acest campionat, Teodora speră să ia un loc pe podium la coardă şi minge, obiecte pe care le mânuieşte foarte bine.

Împlineşte visul mamei  

Mama ei, Doina Cimpoeşu, de profesie economist, 37 de ani, s-a bucurat când a văzut că fiica ei o moşteneşte şi are aptitudini pentru gimnastică. Doina  Cimpoeşu a făcut gimnastică un an şi câteva luni, însă înainte să meargă la un concurs şi-a rupt mâna şi, din păcate, nu a mai putut concura niciodată. „Mă visam a doua Nadia Comăneci. Mă bucur când o văd pe Teo evoluând în concursuri. Mă rog de fiecare dată să reuşească. Sper să meargă mai departe decât am mers eu", mărturiseşte Doina Cimpoeşu.

Teodora Cimpoeşu (stânga) şi sora ei mai mică, Paula, (dreapta) fac exerciţii de gimnastică

Teodora e în clasa a IV-a la LPS. Se antrenează şi şase ore pe zi alături de fetele din lotul bistriţean. La antrenamente participă curioasă, de pe tuşă, şi sora ei mai mică, Paula, de 5 ani. „Multe îmi plac la gimnastică. Îmi place eleganţa, muzica şi jocul cu obiectele. Îmi doresc să iau un premiu", zice fetiţa. Cel mai bun rezultat al ei de pînă acum este locul 9 la concursul de calificare pentru acest campionat de la Bistriţa.

Ca şi colegele ei de la lot, Teodora îşi admiră antrenoarele Floarea Sigartău şi Laura Vălean. „Vrea să mă fac profesor de sport", mai spune Teodora. Antrenoarea principală a echipei care reprezintă judeţul la aceste finale, Floarea Sigartău, crede că fetele ei vor face o figură frumoasă. „Am mari emoţii pentru ele. Vreau să urcăm pe podium", afirmă Sigartău.

image

Campionatul Naţional de Gimnastică Ritmică de Junioare şi Senioare se încheie mâine seară cu festivitatea de premiere.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite