Bistriţa: Reducerile de preţ nu au priză la bistriţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa: Reducerile de preţ nu au priză la bistriţeni
Bistriţa: Reducerile de preţ nu au priză la bistriţeni

În plin sezon de reduceri comercianţii se plâng de lipsa clienţilor. Bistriţenii nu se îndură să dea bani nici măcar  pentru haine la preţuri reduse.

An de an, în perioada 1 august - 31 octombrie comercianţii pot vinde sub preţul pieţei produse specifice sezonului estival, însă în această vară nu au prea mare succes. Bistriţenii sunt foarte atenţi cu bugetul. În această perioadă oamenii se gândesc să îşi cumpere cele necesare pentru nevoile imediate, nicidecum nişte obiecte vestimentare pe care le vor putea purta anul viitor. Vitrinele pe care sunt postate anunţuri de reduceri nu au acelaşi efect ca şi anii trecuţi, oameni trec pasivi pe lângă aceste mesaje.

„Am văzut că multe magazine din oraş au reduceri, însă în această perioadă nu îmi permit să îi cumpăr haine de vară, care oricum o să îmi fie de folos anul viitor, am alte cheltuieli. Trebuie să îi cumpăr copilului rechizite şi tot ce are nevoie pentru începerea şcolii şi avem alte cheltuieli imediate. Anul trecut ţin minte că mi-am cumpărat ceva haine cu preţuri foarte mici”, povesteşte Liana Muntean, un funcţionar public în vârstă de 41 de ani.

Nici reducerile de 70% nu sunt atractive

 Alexandra Ardelean, reprezentantul unui magazin de haine de pe strada Dornei spune că în acest an perioada reducerilor nu au făcut ca pragul magazinului să fie calcat de mai mulţi clienţi. „ Am avut lume în primele trei zile şi după aceea nu au mai venit. Avem reduceri şi de 70%, dar hainele sunt în continuare pe raft. Cred că faţă de perioada reducerilor de anul trecut numărul clienţilor s-a înjumătăţit”, mai spune reprezentantul magazinului „Helene”. Oamenii vin, se uită şi pleacă, cam asta e atmosfera în magazinele de confecţii care au în această perioadă soldări . „ Am scăzut preţurile cu 30 până la 50% încă de la începutul lunii. Însă lucrurile nu merg aşa cum ne-am aşteptat, iar în comparaţie cu anul trecut pot să apreciez că avem o afluenţă de clienţi mai mică chiar cu 30% în această perioadă”, spune Mirela Boca reprezentantul unui  alt magazin cu haine.
Bistriţenii  se declară afectaţi de criză şi le vine greu să rupă câteva zeci de lei din bugetul familiei, pentru a cumpără haine de sezon , chiar cu preţuri mici. „Nu am bani în această perioadă , deşi am trecut prin magazine şi am văzut lucruri frumoase la preţuri foarte bune. Cred că putem folosi banii aceştia pentru cheltuieli imediate. Hainele cumpărate sunt o mică investiţie pe termen lung, pentru că acuma sezonul s-a cam dus, eventual le port anul viitor” spune Mihaela Drăgan,  un asistent social în vârstă de 27 de ani.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite