Rareș Andreșan: „Cât timp am jucat piesa asta am uitat că suntem la pușcărie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deținuții s-au simțit pentru o oră ca niște adevărați actori
Deținuții s-au simțit pentru o oră ca niște adevărați actori

Deținuții Penitenciarului Bistrița au părăsit în această seară camerele de detenție și au urcat pe scenă. Aceștia au dat o reprezentație în fața publicului bistrițean cu piesa de teatru „Omul-pubelă“, pe durata căreia au uitat că sunt persoane private de libertate

Cei zece deținuți din distribuția piesei sunt membrii ai trupei de amatori „Anonimus“, înființată în Penitenciarul Bistrița în 2007. Aceștia au ajuns în această seară la Sinagoga Bistrița, unde și-au descărcat recuzita și au urcat pe scenă pentru a arăta publicului că oamenii din pușcărie nu sunt neapărat niște „oameni-pubelă“ sau reziduuri ale societății. „Cât timp am jucat în piesa asta am uitat că suntem la pușcărie“, a spus Rareș Andreșan, care a jucat rolul principal în „Omul-pubelă“.  „Trebuie să iubim ce-i frumos. Dacă v-ați simțit bine cu noi ne-am simțit și noi liberi“, a spus Ioan Amarghioalei, unul dintre actori.

„Omul-pubelă“ din această seară a fost ultima reprezentație „Anonimus“ în această formație, pentru că mulți dintre deținuți vor fi eliberați până în iunie, prin urmare, componența trupei va fi schimbată. Rareș Andreșan, fratele vedetei Laura Andreșan, cel care a jucat de două ori rolul principal în această piesă urmează să fie eliberat pe 13 aprilie. Acesta este hotărât ca după eliberare să devină actor.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite